Finaleplaats NK voor jongste danseressen sv Twello

Twello- Afgelopen zaterdag was het zover: de voorronde van het Nederlands Kampioenschap Jazzdans in Almelo voor groepen uitkomend op het D-niveau. Voor de jongste danseressen van sv Twello, allemaal in de leeftijd 6 tot en met 9 jaar, een spannende dag waar hard voor geoefend is.

Rond het middaguur meldden danseressen zich samen met trainster Danique en assistent Aimée in Almelo. In februari hebben de meiden op een tweetal oefenwedstrijden al eens laten zien wat ze in hun mars hebben en wisten ze zich tot twee keer toe op het podium te dansen. Iedere wedstrijd is echter een nieuwe en meedoen aan een officiële voorronde toch best wel anders en spannend. Zeker als je weet dat de groepen met de hoogste puntenaantallen zich plaatsen voor de finale. Hoewel er hier en daar wat zenuwachtige gezichtjes te bespeuren waren, werd er heel netjes gedanst. Daarna kon het lange wachten beginnen, want lukte het ook dit keer weer om de jury te overtuigen?

Op naar Waalwijk

Met een puntenaantal van 16.60 punten mochten de meiden niet alleen het hoogste ereschavot beklimmen en een mooie beker in ontvangst nemen, maar plaatsen zij zich ook voor de finale van het NK. Op 13 april mogen de meiden in Waalwijk hun dans nog een keer laten zien aan het publiek en de jury en dingen zij samen met nog een aantal groepen mee naar de titel ‘bondskampioen’. Tot die tijd wordt er nog hard geoefend én opgetreden, bijvoorbeeld aankomende zondag (24 maart) aan de Zuiderlaan tijdens de Dance2’s georganiseerd door sv Twello en de KNGU. Benieuwd naar onze kleine danstalenten? Kom dan een kijkje nemen! Meer info vindt u op www.svtwello.nl.

woensdag 20 maart 2019

Deel dit bericht