Fit & Fun Voorwaarts – V&L 30-30

Twello- Het was eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Niet zomaar een wedstrijd maar het debuut in de eredivisie. Na ruim een maand voorbereiding met flinke conditietrainingen, mentale trainingen, goede en slechte oefenwedstrijden waren de meiden er klaar voor.

Ondanks dat het klompenfeest was, was de tribune goed gevuld. Ook de supportersvereniging was weer aanwezig met trommels en muziek. Om 20:00 floten de scheidrechters de wedstrijd aan. V&L wist de score te openen maar al gauw wist Lisa ook het eerste doelpunt te maken voor Voorwaarts. De eerste paar minuten gingen gelijk op tot een score van 4-4. Daarna pakte Voorwaarts de leiding. Alineke wist mooi vanaf de hoek te scoren, Ellen scoorde met een snoeihard afstandsschot, Hilke liep een hele snelle break en Daimy schoot een penal strak in de hoek. Na goed uitgespeelde aanvallen was de stand 16-9. Bij V&L wist de nummer 14 vaak te scoren vanaf de opbouwrij. Vlak voor rust hadden wij een dipje en werd elk foutje afgestraft waardoor V&L dichterbij kwam. De ruststand 18-16. Omdat we geen grip konden krijgen op een speelster van V&L gingen we in de tweede helft iets anders spelen. In het begin liep dit een beetje stroef. Na 8 min spelen kwam V&L op gelijke hoogte 22-22. Wij maakten foutjes en kwamen een paar keer in ondertal. V&L weet hier goed gebruik van te maken. De nummer 9 wist het doel achter elkaar te vinden. Stand 24-27. In de slotfase bleven we knokken en werkte keihard in de verdediging. Ook aanvallend speelden we het goed uit en konden zo de stand weer gelijk trekken 27-27. De spanning was te merken in het veld met fouten aan beide kanten. Met nog 10 sec op de klok schoot Lisa op de paal. Dit bracht de eindstand op 30-30. Het eerste punt inde eredivisie was een feit. Volgende week 14 september uit in ’T Veld tegen VZV om 19:00 uur. Uiteraard zal de Happybus weer rijden dus geef je op.