Fokke Jonkman prolongeert titel open Voorster kampioenschap

Voorst- Afgelopen week werd in Voorst de slotronde geschaakt van het open Voorster kampioenschap ook wel bekend als het OVK. Traditiegetrouw was het weer een gezellig toernooi verdeeld over zes maandagavonden. Zoals al jaren, zo’n 50 deelnemers van alle speelniveaus uit de wijde omgeving. Na gelang speelsterkte werd er om de prijzen gespeeld in drie poules. De mooie prijzen waren dit jaar mogelijk gemaakt door Job van Bosheide schilderwerken. In de c-poule ging de zege verrassend naar Mohammed Almatni.

De even buiten Damascus geboren Syriër wist de weg naar Voorst te vinden en bleef met 5,5 uit 6 ongeslagen. In deze poule is het altijd een mooie mix van club- en huisschakers en is iedereen aan elkaar gewaagd. De ervaren rot Stef Boog werd 2e met 4,5 uit 6. Huisschaker Johan de Boer werd 3e met 4 uit 6.

In de B-poule mag Bert Ekkelboom terugkijken op een goed toernooi. In de laatste ronde verloor hij helaas zijn koppositie en zakte naar de 3e plaats. De jeugdige Onno Wolters uit Ermelo bleek een maatje te groot en passeerde hem met 4,5 uit 6. Trouwe deelnemer Marco van Sittert wurmde zich ertussen op de tweede plaats door een overwinning op Edwin de Jong.

In de A-poule was Fokke Jonkman dit jaar gedreven om de titel van vorig jaar te behouden. Hij deed zichzelf een goede dienst door in de 3e ronde Rudy Bloemhard te verslaan. In de 4e ronde deed hij dit dunnetjes over door de andere concurrent Jeroen Bosch te verslaan. Het waren de schakers die buiten de prijzen vielen die het weer spannend maakten. In de 5e ronde wist Marcel Kraaijkamp een remise tegen Fokke te spelen. Tot dusver zijn alle genoemde namen voormalig winnaars. In de laatste speelronde mocht Wobbe de Vries het proberen. Met een punt achter op Fokke had hij nog kans op de bovenste plek. Tot in de laatste speelminuten heeft hij geknokt en het Fokke lastig gemaakt. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan remise en moest hij genoegen nemen met een jammerlijke 5e plaats in de rangschikking. Rudy Bloemhard en Jeroen Bosch werden uiteindelijk 2e en 3e.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht