Gegroepeerd spelend sv Twello pakt punt tegen AVW

Twello- Met heel veel inzet en bij vlagen goed voetbal heeft sv Twello een punt gepakt in Westervoort tegen AVW ’66. Misschien had er meer ingezeten als de prachtige lob van Joris Maalderink niet tegen de lat belandde. Maar misschien was dat nu net iets te veel geweest!

Vanaf het begin had de thuisploeg meer balbezit. Maar mocht dat ook hebben. Ze wisten er niet goed raad mee. Toch was de eerste mogelijkheid voor s v Twello. Masora Oraile speelde zichzelf knap vrij rand 16 meter. De keeper van de thuisploeg ranselde de bal onder uit de hoek. Via Adil el Hamri probeerde AVW wat terug te doen. Hij schoot ver naast. Rond de 20ste minuut het moment van Joris Maalderink. Helaas ging de bal tegen de lat. Daarna probeerde de thuisploeg het wel maar echte kansen kregen zij niet. Na precies 45 minuten floot de goed leidende scheidsrechter R. Letschert af. Ruststand 0-0. Misschien wel de juiste stand.

Na de rust een sterk startende thuisploeg. Een vlammend schot ranselde keeper Steven Koopmans boven uit de hoek. Na een uur spelen gaf Mohammed Ettajiri een schitterend lobje maar met een katachtige reactie tikte Steven Koopmans de bal naast. Steeds meer gingen de gasten terug. Maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Twello loerend op de counter met de snelle Masora Oraile en Pim Elders werd af en toe gevaarlijk. Naarmate de tijd verstreek vertraagden de spelers van s v Twello steeds meer. Dit sloeg over op het publiek. Trouwe supporter Derk Boneschansker hield de bal lang vast om zo tijd te winnen voor zijn ploeg. Misschien kreeg Jeroen Achterkamp van AVW pal voor het einde wel de grootste mogelijkheid om te scoren. Maar de bal ging heel hoog over. Zo werd een verdienstelijk gelijk spel behaald door de ploeg van trainer Harold Dengerink. Zijn tactiek klopte deze middag precies. Maar werd ook goed door de spelers uitgevoerd. Compliment voor alle 11 spelers in het veld wat betreft inzet en beleving. Niemand verzaakte en dan kun je ver komen. Volgende week de laatste competitie wedstrijd. Thuis tegen Juliana ’31 uit Malden. Aanvang 14.30 uur.

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht