Gelijkspel magere beloning voor SV Twello tegen Brummen

Twello- Menigeen had vooraf getekend voor een punt tegen runner-up Brummen. Was dat na afloop van de wedstrijd ook nog zo? De spelers van sv Twello lieten bij vlagen heel goed voetbal zien en wat kwam de thuisploeg goedkoop aan beide doelpunten.

Vanaf het begin zette de thuisclub flinke druk naar voren, maar de verdediging van sv Twello stond als een huis. Brummen moest goed bij de les blijven. In de 7de minuut een prachtige boogbal van Tim Evers die net iets te hoog was. Brummen wilde wel, maar sv Twello stond vaak precies goed. Verder dan een vrije trap in de 16de minuut op het doel van keeper Jay Koster kwam Brummen niet. Toch was het zomaar opeens 1-0. De bal hobbelde zomaar over de prima spelende Frank de Croon heen en de weg naar het doel lag open voor Stan Hurenkamp. Hij schoot tegen de paal en de terug komende bal werd door Daan Ribbers wel in het doel gewerkt. Was sv Twello van de kook? Zeker niet. De draad werd snel weer opgepakt en in de 23ste minuut legde Jorden Roeterd de bal op het hoofd van Cihan Ozer en de 1-1 stond op het scorebord. Tot aan de rust deden zich geen echte kansen meer voor. Als het al gevaarlijk werd was het door vrije trappen, maar dan stonden beide keepers goed opgesteld. Ruststand 1-1 en dat voor beide ploegen verdiend.

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor de gasten. Sergio Alkema gaf strak voor op Max Smaal. Deze zag zijn schot maar rakelings naast gaan. Nadat Frank Wijnbergen keeper Jordi Plant nog eens had getest, was het wel raak voor s v Twello. In de 65ste een mooie steekpass van Max Smaal op Jesse Knetsch en de 1-2 stond genoteerd. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Scheidsrechter M. Blok legde even later de bal op de 11 meterstip. Hij had hands gezien binnen de 16 lijn. Spelers van beide elftallen keken verbaasd op. Stan Hurenkamp wist hier wel raad mee en de 2-2 was daar. De thuisploeg wilde nu wel meer. Tyas Gerritsen probeerde het twee keer van afstand, maar Jay Koster stond beide malen uitstekend opgesteld. Nadat Sergio Alkema in het zijnet had geschoten zag Nicky tot twee maal toe zijn pogingen mislukken. Eindstand 2-2. Soms verdien je meer, maar moet je ook tevreden zijn met het resultaat. Prima wedstrijd van sv Twello en nu donderdag a.s. voortzetten thuis tegen Klarenbeek. Aanvang 14.00 uur.