Gelijkspel Voorwaarts - AZC

Twello- Voorwaarts heeft afgelopen zondag met 1-1 gelijkgespeeld uit bij AZC Zutphen. Voor Voorwaarts waren de druiven zuur, omdat een voorsprong in de eindfase alsnog werd weggegeven. In de eerste helft gaf Voorwaarts niets weg. AZC had in de tweede helft twee kansen en verzilverde de tweede kans in de 88ste minuut. Het goede nieuws was dat Bastiaan Lubberts vandaag zijn debuut maakte. De 19-jarige jongeling is een telg uit de Voorwaarts familie. Hij speelde in alle vertegenwoordigende elftallen tot en met de A1. Dit jaar is hij als eerstejaars senior gestart in het tweede elftal. Daar kan hij als linkervleugelverdediger wekelijks zijn tegenstander uitschakelen en als het kan aanvallend zijn bijdrage leveren. Voor de trainer is hij een speler die heel betrouwbaar is in het uitvoeren van zijn verdedigende taken en een speler die positief blijft, ook als het even tegenzit. Door de blessure van Mark Mulder (schouder uit de kom) werd Bastiaan de afgelopen week bij de eerste selectie gehaald. Na twee keer meetrainen moest hij vandaag zijn debuut al maken, omdat Niels Pereboom niet verder kon in de eindfase. Bastiaan was er niet van onder de indruk. Hij stelt: “ik doe gewoon mijn ding”.

Hij zag vanaf de bank een sterk voetballend Voorwaarts in de eerste helft. Het elftal had het grootste aandeel in balbezit op een moeilijk bespeelbaar veld. In de eerste helft had Voorwaarts voldoende mogelijkheden om de score te openen. De echte mogelijkheden werden niet benut. Er was echter in de 36ste minuut een misrekening van de keeper van AZC nodig om op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Nick Linthorst kon Luuk Grieving ternauwernood de bal nog met het hoofd omhoog brengen. De keeper springt onder de hoog stuiterende bal door. Voor Luuk een eenvoudig kunstje om daarna de bal het laatste zetje te geven, 0-1.

In de tweede helft eenzelfde dominant Voorwaarts. Al wordt het voetballend allemaal wat minder. Voorwaarts heeft balbezit en mogelijkheden. Onder andere Joey Teering (twee keer) en Luuk Grieving in samenwerking met Sammie Fidani (in de kluts) hebben mogelijkheden. De verlossende tweede treffer valt niet. En dan is één benut kansje van de tegenstander voldoende voor een mineurstemming in de kleedkamer, 1-1. Volgens Bastiaan is het geloof in eigen kunnen ook na deze late tegenstreffer niet aangetast. In de kleedkamer geldt ondanks de teleurstelling nog steeds de overtuiging dat met het goede spel de resultaten gaan komen.