Geslaagd paardensportweekend op hoog niveau bij PSV Twello

Twello- Op 9 en 10 juni vond het jaarlijkse 2- daagse concours hippique van Paarden Sport Vereniging Twello e.o. plaats. Het concours kon dit jaar rekenen op veel extra belangstelling van deelnemers in zowel springen als dressuur vanwege de aanwijzing als zogenaamde ‘selectiewedstrijd’ voor de provinciale kampioenschappen als opstap naar de landelijke kampioenschappen. Meer dan 325 starts zorgde voor een boeiende competitie onder de deelnemers die vanuit de wijde omgeving met paard of pony naar Wilp gekomen waren.

Na maandenlange voorbereiding van de concourscommissie en hard werken door vele vrijwilligers kon onder fantastische omstandigheden gereden worden op het fraai aangeklede buitenterrein aan de Heeringstraat – Leemsteeg te Wilp.

Op zaterdag kwamen de paarden aan de start in zowel de dressuur als ook in het springen. Op zondag was het de beurt aan voornamelijk ponykinderen die gesteund door meegereisde familie en ‘aanhang’ fanatiek streden om de prijzen in de vele rubrieken. Mede dankzij de steun van vele bedrijven was er een aantrekkelijke prijzenpot te verdelen waardoor de onderlinge concurrentie zorgde voor een gezonde spanning.

Tussen de sportieve activiteiten had de organisatie ook gezorgd voor een gezellige tent met uitgebreide baktent, terras vol lekkernijen, een imposante podiumtrailer en een springkussen voor de kinderen. Deelnemers en bezoekers waren dan ook vol lof over de wijze van organisatie, gezelligheid en professionele uitstraling.

Dankzij de aanwijzing als selectiewedstrijd deden veel deelnemers mee uit de hogere klassen Z dressuur en M en Z springen. Voor het publiek was het dan ook een lust voor het oog om zoveel deelnemers op spectaculaire wijze te zien springen en dressuur rijden. Menig voorbij fietsende toerist of campinggast stapte dan ook graag even van de fiets om, met een verkoelend ijsje in de hand, te kijken naar de verrichtingen Anky van Grunsven’s en Jeroen Dubbeldam’s in de dop.

De leden van de organiserende vereniging PSV Twello e.o. hebben natuurlijk zelf ook meegedaan en dit resulteerde in mooie prijzen en hoge waarderingen van de diverse jury’s voor o.a. Lincy Oosterwegel, Lotte van de Leur, Francien Kuttschreutter Henriet Tol, Teun Hanekamp (allen paarden) en Roos Haarman, Phileine Venhuis en Demi Buitink (allen pony’s). Het geeft aan dat de vereniging op sportief vlak op het juiste spoor is.

De organisatie kijkt dan ook met tevredenheid terug op een goed verlopen evenement, zonder ongelukken en enige wanklank. Ze bedankt dan ook iedereen die steun en inzet heeft gegeven aan het wel slagen van het evenement en hoopt volgend jaar weer op hen te mogen rekenen.

woensdag 13 juni

Deel dit bericht