Go Ahead Eagles O14 scoort vier keer en wint ‘voor dag en dauw’

Twello- Wisselend succes afgelopen zaterdag voor de jeugdteams van Go Ahead Eagles. De voetbalzaterdag begon echter met een zege ‘voor dag en dauw’ in Friesland, terwijl de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding de dag ook goed afsloot met een overwinning op sportpark Zuiderlaan in Twello.

Vroeg uit de veren. Dat was voor Go Ahead Eagles O14 zaterdag aan de orde voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen O14, waar om 9:30 uur werd afgetrapt. Het team van O14-trainer Mustafa Aygun reisde niet voor niets voor dag en dauw richting Friesland, want er werd overtuigend gewonnen: 0-4. Doelpuntenmakers waren Jayden Jankie (twee keer), Mees Siemerink en Preston Okoro.

Gescoord werd er afgelopen zaterdag niet door Go Ahead Eagles Onder-13. Op sportpark Zuiderlaan in Twello werd met 0-3 verloren van FC Volendam O13. Ook Go Ahead Eagles Onder-15 moest een nederlaag incasseren. In Tilburg werd het 2-1 tegen Willem II O15. Het team van O15-trainer Jip Ellenbroek kwam in Noord-Brabant nog wel op voorsprong door een doelpunt van Eser Gurbuz. Twee Tilburgse treffers zorgden er echter alsnog voor dat de Tricolores aan het langste eind trokken.

Het zuiden van het land was ook Go Ahead Eagles Onder-18 zaterdag niet goed gezind. Op bezoek bij MVV Maastricht O18 verloren de mannen van Tristan Berghuis met 5-2. Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Onder-18 met een nederlaag uit Limburg terug zou keren. Door doelpunten van Jorn Hekkert en Boy Nijgh stond er in de eerste helft een 0-2 voorsprong in het voordeel van de rood-gelen op het scorebord. Na de aansluitingstreffer van MVV en een rode kaart (twee keer geel) aan Eagles-zijde wisten de Maastrichtenaren het duel alsnog te kantelen en met 5-2 te winnen.

Go Ahead Eagles Onder-21 slaagde erin om een punt over te houden aan de topper tegen FC Den Bosch O21. Halverwege de eerste helft namen de Bosschenaren de leiding, maar in de 36e minuut zorgde Olaf Kok voor de rood-gele gelijkmaker. Daar bleef het bij in de Brabantse provinciehoofdstad, waardoor het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles ook na vijf competitiewedstrijden nog altijd ongeslagen is in Divisie 3A.

Het slotstuk van de dag was voor Go Ahead Eagles Onder-16, dat het op sportpark Zuiderlaan in Twello opnam tegen N.E.C. Onder-16. De openingstreffer was voor het team van O16-trainer Uǧur Yildirim, dat via Nesher Meulenbroek op voorsprong kwam. Na de Nijmeegse gelijkmaker was het vervolgens invaller Terence Lantveld die de winnende treffer op zijn naam zette voor Go Ahead Eagles O16: 2-1.

Competitieprogramma Go Ahead Eagles Voetbalopleiding (zaterdag 9 oktober)