Go Ahead Eagles trainer Kees van Wonderen onthult 75e partner van het Voorster sport- en beweegakk.

Regio- Eric Whittie, Hoofd Jeugd Opleiding van Go Ahead Eagles, had eerder die dag de handtekening gezet onder het Voorster sport- en beweegakkoord. “De jeugdopleiding van GAE is gefaciliteerd in Twello en heeft ook een sociaal maatschappelijke rol. Er kunnen innovatieve ideeën ontstaan en initiatieven die tot samenwerkingen leiden waarbij de jeugdopleiding een verbindend element wordt. Vanuit het uitvoeringsbudget van het sport- en beweegakkoord biedt dit kansen om activiteiten te ontplooien voor diverse doelgroepen,” aldus Ingrid de Croon, lid van de regiegroep van het Voorster sport- en beweegakkoord.

Inspirerend sportcafé
Het was een inspirerend sportcafé met interessante gasten, georganiseerd door de regiegroep van het Voorster sport- en beweegakkoord, in aanwezigheid van 25 partners. Wethouder sport Hans van der Sleen opende de avond en heette de partners en gasten welkom in het pittoreske Twello. De wethouder gaf aan trots te zijn op de 74 partners die hun handtekening onder het akkoord hebben gezet. “Een mooie prestatie van ons als relatief kleine gemeente”. Daarna nam Guus Kroes, lid van de regiegroep, de microfoon over om kort iets over het akkoord te zeggen. De vier ambities werden toegelicht waarbij ook Arjan de Valk, Tom Spijker en Lugo Schoonman van de regiegroep aan het woord kwamen. Gespreksleider Wilco van Rooijen (regiegroep) nam vervolgens het woord om Felice Albers, Patrick Bos en Kees van Wonderen te ondervragen en hun verhaal te laten doen. Van omgaan met tegenslagen (bv corona binnen het team en voetballen in een leeg stadion) en hoe bereik je het topsportniveau en ga je om met gezonde voeding, tot wat komt er allemaal bij kijken als je op de Olympische-Paralympische Spelen acte de préséance geeft en het wielerdrama op de weg met materiaalproblemen voor Patrick Bos en zijn tandemmaatje Tristan Bangma. Mede door de interactie met de zaal zorgde dit voor engagement en een prettige dynamiek. Uit handen van Karin van Veen-Peet (regiegroep) ontvingen de gasten na afloop een kleurrijke bos bloemen.

Medailles
Naast de erelijst van Kees van Wonderen, als speler van Feyenoord winnaar van de UEFA Cup en Landskampioen, liet Wilco van Rooijen uiteraard ook de bijzondere prestaties van Patrick Bos en Felice Albers de revue passeren. Albers die in Tokyo op haar 21e als jongste speelster goud won op haar eerste Spelen. En Patrick Bos die na brons op de Paralympische Spelen in Londen en Rio nu dan eindelijk goud en zilver won in Tokyo. Fantastische prestaties van fantastische topsporters en een inspirerend verhaal voor alle aanwezigen. De medailles van zowel Felice als Patrick werden menigmaal op de foto gezet door de aanwezigen.

Netwerkborrel
Onder het genot van een hapje en een drankje bleef het nog lang gezellig. Donderdag 5 maart 2020 was de laatste fysieke bijeenkomst van het Voorster sport- en beweegakkoord waarna 50 partners het akkoord ondertekenden. Ondertussen staat de teller op 75 en was het fysiek elkaar ontmoeten en netwerken een belangrijk speerpunt van de avond. Ideeën en ervaringen werden uitgewisseld met elkaar om nieuwe plannen te smeden of nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Wil jij ook partner worden van het Voorster sport- en beweegakkoord of heb jij vragen? Mail dan naar sportakkoord@voorstactief.nl

V.l.n.r.: Patrick Albers, Kees van Wonderen (Trainer GAE), Felice Albers (Hockey international en gouden medaillewinnaar OS.

woensdag 13 oktober 2021

Deel dit bericht