Goede overwinning jeugdig CCW in Wissel

Wilp- Een piepjong CCC’16 heeft tegen alle verwachting in toch een vrij ruime overwinning behaalt in en tegen het overigens vrij genoteerde Wissel. Door een drietal vakantiegangers en zeker evenzovele blessures trad CCW vanmiddag aan met een elftal van welgeteld gemiddeld 19,6 jaar. Het was en werd de wedstrijd van een drietal debutanten waarvan met name de 16-jarige Freek Velthorst en de 17-jarige Tim Bakker het meest opvielen.

Al in de derde minuut kwam de ploeg op voorsprong toen Laurens van de Werf een vrije trap van Tijn de Haan in de rebound hard binnenschoot, 0-1. Hierna ontstond een toch wel wat rommelige wedstrijd, in alle ijver was met name gemakzucht de grootste vijand van de ploeg vanmiddag, deze gemakzucht brak de ploeg na z’n kwartier voetballen bijna op doen Wissel een eigenlijk niet te missen kans niet wist te verzilveren. Vlak voor de rust kreeg CCW de kans op de voorsprong te verdubbelen nadat Noud Lagerweij binnen het strafschopgebied werd neergelegd en Isaac Kuipers met dit buitenkansje wel raad wist, 0-2. Dit werd tevens de ruststand.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld als voor de rust, veel balbezit voor CCW, maar kon er aanvankelijk weinig mee uitrichten. In de 60 min. was het echter toch weer raak, Ruben de Haan maakte dankbaar gebruik van het elkaar in de weg lopen van twee spelers van Wissel, omspeelde goed de doelman en dat betekende 0-3. Twintig minuten voor tijd was het weer Isaac Kuipers die aan het eind stond van een goede aanval en de 0-4 binnen kon schuiven. Vijf minuten later was het weer dezelfde Isaac Kuipers die met een goede kopbal zijn 3e en CCW’s 5e binnenkopte, 0-4. Het laatste kwartier was het ook nog Job Berends die zijn debuut mocht maken van trainer Bart Vos. Al met al tevreden gezichten na een goede overwinning.

Volgende week komt koploper Davo op bezoek, dat vanmiddag ook heel verrassend thuis onderuit ging tegen Emst en CCW de koploper ploeg nu weer op 1 punt genaderd is, met in het kielzog ook nog Voorst die er weer helemaal bij staan, de tegenstander van weer een week later. Spannende weken dus voor CCW de komende wedstrijden.