Goud en zilver staan SV Twello Dans goed

Twello- Bij de Oost-Nederlandse Kampioenschappen Jazzdans in Almelo hebben drie wedstrijdgroepen van SV Twello Dans mooie podiumplekken veroverd. Om deze dagen in Olympische sferen te blijven; twee keer zilver en een keer goud zijn de kleuren van hun prestaties.

“We wanna dance…”

Wedstrijdgroepen kennen een onderverdeling in categorieën (A, B, C en D) en naar leeftijd. Afgelopen zaterdag mochten de jongste danseressen, uitkomend in de D categorie tot en met dertien jaar de spits “af dansen.” Optreden vinden ze ontzettend leuk, maar voor een jury blijft het toch extra spannend. Met de dans op het voor hun zo toepasselijke nummer “We wanna dance ‘till we can’t no more”, hebben ze door te stralen en goed te dansen zes groepen achter zich weten te laten en zo de tweede plek in de wacht gesleept. In hetzelfde ochtendprogramma wisten ook de danseressen uit de C categorie tot en met 19 jaar de jury met verve te overtuigen. Deze groep kent elkaar door en door en heeft op het afgelopen Nederlands Kampioenschap Jazzdans in Ahoy de tweede plek behaalt. Zaterdag was het hoogste podium voor hun. Dat doet de groep voor de komende wedstrijden naar meer smaken.

Zeg eens A

In het middagprogramma maakten de danseressen uit de A categorie in de leeftijd tot en met 13 jaar hun opwachting. Ze dansen al een aantal jaren samen, eerst in de C en daarna in de B categorie. En ook zij weten dat het geweldig is om aan het Nederlands Kampioenschap Jazzdans mee te mogen doen. Om dat weer te kunnen doen, is het belangrijk om wedstrijdervaring op te doen zoals in Almelo. Dit seizoen doen zij dat voor het eerst in de hoogste categorie. Een aantal danseressen was niet fit, maar toch naar Almelo getogen om hun groep niet in de steek te laten. Tot grote schrik van een ieder moest een danseres tijdens de dans afhaken. Maar met hun intense dans nam de groep het publiek en de jury mee naar een niveau dat veel goeds belooft voor de komende maanden. Met een tweede plek onder de arm kan ook deze groep op weg naar de volgende wedstrijd. Ook daarover zullen wij weer berichten, in deze krant en op onze website www.svtwello.nl onder gymnastiek.

woensdag 14 februari

Deel dit bericht