Gouden tiental danst zich naar NK finale

Twello- Bij een voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Jazzdans heeft de jongste selectie van SV Twello afgelopen zaterdag de eerste plaats veroverd. Met deze plek plaatsten de danseressen zich rechtstreeks voor de finale op 14 april in Dordrecht.

Speciale D finale

Zaterdagochtend 17 maart was het vroeg voor de danseressen Aurora, Bodée, Danae, Evie, Kiki, Lesja, Noortje, Quique, Sofie en Teuntje. Onder leiding van trainster Danique van ’t Erve en assistent Muriël Span togen zij naar Almelo. Daar waren ze van plan om met de dans op het voor hun zo toepasselijke “We wanna dance ‘till we can’t no more” een hele mooie scoren te behalen. De tien meiden, van wie de jongste 8 is en de oudste 10, dansen in de D-selectie. Voorgaande jaren was er voor D selecties geen finale. Wedstrijdgroepen op dat niveau kunnen zich niet plaatsen voor de uiteindelijke NK finale Jazzdans in Ahoy Rotterdam, waar de A, B en C selecties dat wel kunnen. Met ingang van het huidige dansseizoen is er een speciale finale voor de D selecties. Een groep kan zich hiervoor plaatsen door óf bij een van de drie plaatsingswedstrijden de eerste plaats te behalen óf ervoor te zorgen hoge punten te scoren.

Op naar Dordrecht

De dames van Danique hebben beide voor elkaar gekregen. Met de punten die zij voor deze eerste plek kregen doen zij de concurrentie in Nederland verbleken. Op naar de finale in Dordrecht dus! Een mooie gelegenheid om eens te voelen hoe het is met je groep in een echte finale te kunnen staan. De meiden kunnen hun geluk niet op. Bij hun vorige voorrondes hebben ze twee keer de tweede plaats veroverd. Dat was mooi, maar het voelt zo goed op dat hoogste podium te staan. In de Dordtse sporthal zal naast Daniques gouden tiental ook de A selectie aantreden. Deze groep gaat dan proberen een mooi puntenaantal bij elkaar te dansen voor een finaleplek in Ahoy. Ook daarover zullen wij weer berichten, in deze krant en op onze website www.svtwello.nl onder gymnastiek.

woensdag 21 maart 2018

Deel dit bericht