Handbal Voorwaarts wint eerste competitiewedstrijd

Twello- Eindelijk zover: de eerste competitiewedstrijd. Na een lange voorbereiding en een succesvolle reeks oefenwedstrijden was Voorwaarts klaar voor de echte wedstrijd spanning en mochten de dames en supporters afreizen naar Diemen voor de eerste wedstrijd tegen Zeeburg Dames 1. De eerste 10 minuten gingen beide teams gelijk op. Zeeburg opende de score van afstand, waarop Romy de gelijkmaker aan Voorwaarts kant maakte. Binnen 5 minuten kregen ze twee penalty’s tegen en wist Zeeburg vervolgens van afstand uit te lopen naar 11-5.

Bij Voorwaarts liep de aanval niet zorgvuldig, waardoor ze niet tot zuivere afronding kwamen. Met onder andere nog twee penalty’s in het voordeel van Zeeburg wisten zij het gat te vergroten naar 14-6, maar mede door twee afstandsschoten van Aniek wist men dichterbij te kruipen en de ruststand op 14-9 te zetten.

Na een slordige eerste helft waarbij Voorwaarts niet het eigen spel liet zien, moest en zou de tweede helft anders gaan. Uitgaan van eigen kracht en spel, niet te moeilijk willen en de mogelijkheden om van afstand te schieten benutten. De tweede helft startte direct beter, zowel in de dekking als in de aanval. In de dekking werd meer gecommuniceerd waardoor deze beter stond. Daarbij haalde Marloes erachter een aantal belangrijke ballen uit. In de aanval werd vanaf de linkerkant de ruimte benut en in de opbouwrij van afstand geschoten. Jorien en Aniek kwamen op schot en wisten met strakke ballen het net te vinden. Na nog geen kwartier stond Voorwaarts aan de goede kant van de score, namelijk 17-18. In de dekking wisten Jill en Alineke beiden de bal te onderscheppen en op de break-out te scoren. De marge bleef echter klein, Zeeburg wist vanuit hun opbouw rij bij te blijven. Met nog 5 minuten spelen brak bij 23-25 een spannende slotfase aan, maar met onder andere twee break-outs aan beide kanten kwam de eindstand uiteindelijk op 24-27.

Met een zwaarbevochten tweede helft heeft Voorwaarts de stand om kunnen buigen en zichzelf met twee punten beloond. Komende woensdag 6 oktober om 19.30 uur de eerste ronde van de beker tegen Kwiek A1 in Raalte. Vervolgens zaterdag 9 oktober de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen Foreholte Dames 2. Het fluitsignaal is om 20.00 uur.