Hans Schaap neemt Golfbaan De Breuninkhof over.

Bussloo- Per 1 mei heeft Hans Schaap Golfbaan De Breuninkhof overgenomen. De exploitatie wordt ondergebracht in de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij (HGE). HGE is een zusterbedrijf van de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij waar Schaap algemeen directeur van is. In HGE is sinds 2018 ook de exploitatie van Golfpark Almkreek ondergebracht.

De Breuninkhof is een fraaie golfbaan gelegen aan recreatieplas Bussloo nabij Deventer en Apeldoorn en telt negen volwaardige holes, negen korte holes. Verder beschikt het over ruime oefenfaciliteiten en een leuk clubhuis. Het terrein omvat zo’n 35 hectare. Er speelt een vereniging op met circa 400 leden.

HGM was per 2018 al verantwoordelijk voor het onderhoud van de locatie.

De overeenkomst met de golfclub wordt door HGE op dezelfde voet gecontinueerd.

Ook de medewerkers van de horeca, receptie en administratie gaan over.

De leden en personeel zijn inmiddels geïnformeerd.

“Voormalig eigenaren Bjorn Beekman en Mariette Kruyt dragen de golfbaan met een goed gevoel over aan de nieuwe eigenaar. Het Coronavirus heeft ons in deze situatie gebracht, met Hans Schaap van HGM hebben wij voor de leden een stabiele partij gevonden om de mooie golfbaan de Breuninkhof te kunnen voorzetten. Betrokkenen hebben verstand van zaken en hebben een vernieuwende visie op de golfmarkt.

De koppeling tussen onderhoud en exploitatie ligt voor de hand en biedt nieuwe perspectieven, “ aldus Beekman.

Het bestuur van golfclub de Breuninkhof kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe eigenaar.

‘’We hebben recent kennisgenomen van de overname maar we zijn blij dat de bestaande afspraken kunnen worden gecontinueerd. De leden van de club spelen al jaren met veel plezier op De Breuninkhof en willen dat graag blijven doen. We wensen hen veel succes.”

Joris Slooten (operationeel directeur) van HGE wordt voor De Breuninkhof het aanspreekpunt.

De Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) is een aannemingsbedrijf gespecialiseerd in aanleg, renovatie en onderhoud van golfbanen. Het bedrijf dat opgericht is in 2010 voert het onderhoud uit op 22 golfbanen in Nederland en België.

De Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij (HGE) is een van de 100% zusterbedrijven van HGM.

Dit bedrijf richt zich op de exploitatie van Golfpark Almkreek en Golfbaan de Breuninkhof.

woensdag 13 mei

Deel dit bericht