Hockey in de hal

Twello- Met de temperatuur weer vaker onder nul, zijn de Twellose hockeyers veel in de zaal te vinden deze maanden. Voor alle teams een binnenplek regelen is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn véél teams en weinig beschikbare zalen op geschikte tijden. Toch heeft de zaalcommissie van de Voorster Hockey Club het weer rond weten te krijgen.

Marjolein van Egmond van de zaalcommissie: “Het was een hele kluif, maar we hebben locaties in Deventer, Apeldoorn en Twello aangeboord en bijna alle teams konden per december 1 keer per week binnen trainen.”

De teams zijn er blij mee. Door de wintertrainingen kan iedereen lekker blijven sporten en de hockeyskills op peil houden. Dat helpt om de stijgende lijn in de technische vaardigheden door te zetten. Die stijgende lijn is goed te zien in de standen: maar liefst zes VHC-teams werden winterkampioen. In Deventer en Apeldoorn trainen de teams in tijdelijke ‘blaashallen’, grote opblaasbare koepels met een vaste ondergrond. In Twello spelen ze in het sportcomplex aan de Zuiderlaan. Hoe is het om binnen te spelen? “Warm, want we moeten veel meer rennen!” roepen de spelertjes van het meidenteam onder 10 jaar. En: “Snel! Want je kan via de balken spelen.”

Vind jij het leuk om een keer mee te trainen? VHC heeft teams voor alle leeftijden en instromen kan het hele jaar. Stuur een mailtje naar: werving@vhctwello.nl en VHC zorgt voor een hockeystick en een bitje. Wil je een zaalwedstrijd zien? Een deel van de teams speelt nog ‘thuis’ in de hal aan de Zuiderlaan op 5 en 11 februari.

woensdag 31 januari 2024

Deel dit bericht