Home of Football Cup: Jeugdtoernooi door Voetbalacademie

Regio- Een eigen jeugdtoernooi georganiseerd door medewerkers van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Dat is het geval bij de Home of Football Cup waarvan de eerste editie georganiseerd wordt op woensdag 1 mei 2024 met deelname van teams uit Nederland, Duitsland en België.

Aan het einde van het seizoen 2023/2024 zijn de eerste ideeën ontstaan voor het organiseren van een eigen toernooi. Uiteindelijk heeft een groep stafleden van de Voetbalacademie de schouders eronder gezet om de eerste editie van dit toernooi te organiseren. Op 1 mei strijden negen teams om de winst, de penaltybokaal, beste speler en keeper van het toernooi.

Dit jaar wordt er gespeeld door de Onder-14 leeftijdscategorie. Het is een bewuste keuze om te beginnen met één leeftijdscategorie. Er mag aan professionaliteit niks ontbreken. De ambitie van de toernooicommissie is om het toernooi in de komende jaren uit te breiden voor verschillende leeftijdscategorieën.

De opzet van het toernooi is niet alledaags omdat er met twee poulefases wordt gespeeld. Na de eerste poulefase ontstaan nieuwe poules waarbij alle teams nog steeds kans maken op het bereiken van de kruisfinales. Mocht dat onverhoopt niet lukken, spelen de nummers 8 en 9 nog een wedstrijd tegen elkaar en de nummers 5, 6, 7 en 8 spelen in een poule voor plek 5. De vier beste teams voetballen in de kruisfinales om de toernooiwinst.

Deze opzet zorgt ervoor dat ieder team zoveel mogelijk tegen alle andere tegenstanders speelt. Voor de ontwikkeling van de spelers is het mooi om tegen verschillende teams en speelstijlen te spelen. Deze ervaringen nemen ze allemaal mee in hun rugzak.

Het toernooi wordt gespeeld bij VV Diepenveen. Op de twee kunstgrasvelden van de partnerclub komen acht BVO-teams en één team bestaande uit spelers van de partnerverenigingen van de Voetbalacademie in actie. Voor de betreffende partnerverenigingen een prachtige kans om spelers te leveren die op dit niveau kunnen acteren. Als voorbereiding op het toernooi zijn er een viertal trainingen georganiseerd waarbij partnerclubs spelers hebben aangeleverd. Door middel van deze trainingen wordt een selectie gemaakt die deelneemt aan de Home of Football Cup.

De organisatie hoopt op een mooie en sportieve dag en we kijken er naar uit om zoveel mogelijk ouders en supporters van te ontvangen op woensdag 1 mei van 10:00 – 18:00 uur op De Zunnebargh in Diepenveen. De entree is gratis.

Poule-indeling

Poule A (gesponsord door Visdirect)

• Royal Antwerp

• PEC Zwolle

• De Graafschap

Poule B (gesponsord door Talamini)

• Go Ahead Eagles

• Rot-Weiss Essen

• Union Saint-Gilloise

Poule C (gesponsord door Egbertzen-Tuitert B.V.)

• Calcio Associazone Partner (partnerclubteam)

• Hannover ’96

SC Cambuur

woensdag 17 april 2024

Deel dit bericht