Inschrijvingen Voorster Triathlon 2023 geopend

Bussloo- Na een tamelijk bewolkte, maar succesvolle eerste editie wordt de Voorster Triathlon op 25 juni 2023 voor de tweede keer georganiseerd. Ditmaal hoopt de organisatie op een stralend zonnetje, maar daar heeft men helaas weinig controle over. Waar men wel controle over heeft is de kwaliteit van het evenement en daarin wil men een verbeterslag maken. Samen met Sander van Schoonhoven, één van de organisatoren, kijken we vooruit naar de volgende editie van dit unieke sportevenement op Bussloo.

Wat kan er beter dit jaar?
“Laten we vooropstellen dat de eerste editie een succes was. Uit de evaluatie blijkt dat we het echt heel goed hebben gedaan met z’n allen. Zeker als je bedenkt dat het de eerste keer was. Maar we streven als organisatie natuurlijk naar verbeteringen. De afgelopen maanden hebben wij kritisch naar onszelf gekeken. Zo willen we bijvoorbeeld meer beleving creëren voor deelnemers en bezoekers en het parcours kan altijd veiliger. Zo zijn er nog wel wat kleinere puntjes die we anders zullen aanpakken. Daarnaast willen we groeien en zullen we het terrein deze zomer inrichten op 400 deelnemers. Het zou geweldig zijn als we opnieuw uitverkopen.”

Wat blijft er hetzelfde?
“We blijven vooral inzetten op de beginnende deelnemers en de jeugd. Ervaren toppers zijn natuurlijk van harte welkom, maar we willen een laagdrempelig evenement blijven, zowel in afstand als in sfeer, waar deelnemers van ieder niveau naartoe kunnen leven. Ook de locatie en het parcours blijft zoals het in 2022 was. Wel zal er bij eventuele regenval een kleine aanpassing gedaan worden aan het fietsparcours omwille van de veiligheid, maar in basis zwemmen we dezelfde ronde van 250 of 500 meter, fietsen we dezelfde ronde van circa 10 km en lopen we 1x of 2x dezelfde ronde van 2,5km. De deelnemers waren namelijk heel erg enthousiast over dit parcours.”

Wat wordt er anders?
“Op veler verzoek zullen we meer aandacht besteden aan de behoefte van deelnemers die samen willen starten in dezelfde serie. Daarnaast willen we aan deelnemers van de 1/8 afstand individueel (meerdere series) de mogelijkheid bieden voor een ‘rolling start’. Hierbij start elke 5 seconden een deelnemer, fijn voor diegenen die liever niet in een deinende massa in het water terechtkomen. Ook hebben we de kortste afstanden aan het begin van de middag gepland en hebben we een serie 1/8 TEAMS (ook wel trio-triathlon genoemd) toegevoegd. Hierbij neem je als team van 2 of 3 personen deel; iemand zwemt, iemand fietst en iemand loopt, een estafette-vorm dus waarmee we deelname nog laagdrempeliger willen maken.”

Is er al meer informatie bekend?
“Het evenement vindt dus plaats op zondag 25 juni 2023. We starten om 09.30 uur met de eerdergenoemde ‘teams-serie’. Daarna volgt er ieder half uur een startserie. Vanaf 10.00 uur 4 startseries voor de 1/8ste afstand en om 12.00 en 12.30 uur startseries voor 1/16de, waarvan één voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar. Deelnemers aan de 1/8ste afstand kunnen hun voorkeur voor vroeg/laat starten, rolling start/massastart of samen starten met bekenden aangeven bij de inschrijving. Houdt hiermee wel rekening met het eerdergenoemde tijdschema. Hiermee hopen we voor iedere deelnemer passende omstandigheden te bieden om een fijne triathlon af te werken.”

Hoe kan men zich inschrijven?
“Inschrijven gebeurt zoals vorig jaar ook weer via de inschrijfmodule van de NTB. Hiervoor dien je een (kosteloos) account aan te maken waarmee je je vervolgens in kunt schrijven. Op de inschrijving zijn de annuleringsvoorwaarden van de NTB van toepassing. We hopen je op 25 juni 2023 in goede gezondheid en fit aan de start te mogen verwelkomen!”

De eerste editie van de Voorster Triathlon, vorig jaar was een groot succes.

woensdag 25 januari 2023

Deel dit bericht