Jeu de Boulesbaan Stinzenhof

Twello- Het was voor de bewoners van de Stinzenhof al lange tijd een gezamenlijke wens om een Jeu de Boulesbaan bij het wooncomplex te realiseren. Afgelopen maand was het dan zover: de baan kon in gebruik genomen worden.

Handen uit de mouwen
Het was drie weken, soms met tropische temperaturen, flink doorwerken maar het resultaat mag er zijn. Er ligt nu een prachtige baan door eigen inzet. Een werkgroep van bewoners heeft in de zomer de handen uit de mouwen gestoken. Van het regelen van een graafmachine tot het plaatsen van opsluitbanden. Ook de grondwerkzaamheden inclusief de toplaag werden door een aantal bewoners (met een klein beetje hulp) zelf uitgevoerd. Verdere verfraaiing, zoals bijvoorbeeld een bankje, zal er in de toekomst ook komen.

Beperkt budget
De Jeu de Boulesbaan werd met een zeer beperkt budget gerealiseerd. Door een bijdrage van IJsseldal Wonen en een subsidie van de Gemeente Voorst werd dit alles mogelijk. De Jeu de Boulesbaan werd recentelijk feestelijk geopend in het bijzijn van woonconsulentes van IJsseldal Wonen.

woensdag 21 september 2022

Deel dit bericht