Jongste Eagles-jeugd presteert sterk in Eerste Divisie

Het is winterstop voor de jeugdteams van Go Ahead Eagles. Net als Onder-19 en Onder-17 spelen de jongste twee jeugdlichtingen, Onder-15 en Onder-13, hun thuiswedstrijden op sportpark Zuiderlaan in Twello. Onder-15 werd in de eerste seizoenshelft kampioen van de Eerste Divisie-laag en komt na de winterstop uit in de Eerste Divisie-hoog. Onder-13 handhaafde zich op de laatste speeldag knap in de sterk bezette Eerste Divisie-hoog. Trainers Tristan Berghuis en Jip Ellenbroek blikken terug op de eerste seizoenshelft.

Tristan Berghuis (Go Ahead Eagles Onder-15)

“Ons kampioenschap is terecht. We hebben een paar geweldige wedstrijden gespeeld in de Eerste Divisie-laag en echt indruk gemaakt. Vrijwel ieder duel hebben we gespeeld zoals we willen: met verzorgd voetbal. Zodra we balverlies hebben, willen we de tegenstander agressief onder druk zetten en vanuit daar verder voetballen en tot doelpunten komen. Dat is gelukt in de eerste seizoenshelft en daardoor konden individuen uitblinken. Daar gaat het ook om in de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding: dat jongens zich ontwikkelen.”

Jip Ellenbroek (Go Ahead Eagles Onder-13)

“Bij aanvang van het seizoen sloten er twaalf nieuwe jongens aan bij ons team. In het begin was het uiteraard wennen aan elkaar. Sommigen waren een klein veld gewend, anderen kwamen van een lager niveau. De afgelopen maanden hebben de jongens een goede band met elkaar opgebouwd. Maar dat gaat natuurlijk ook snel als je elkaar vijf keer per week ziet tijdens trainingen en wedstrijden.

We hebben een superleuke, leergierige groep van zeventien jongens die stuk voor stuk uit het juiste hout zijn gesneden. De sfeer is heel goed en we hebben grote stappen gemaakt. Uiteindelijk hebben we ons weten te handhaven in de Eerste Divisie-hoog. Van de laatste vijf duels hebben we er drie gewonnen. Wat dat betreft zijn we op de ranglijst teruggekomen van een aardige achterstand en ik ben dan ook trots op het team.”

woensdag 8 januari

Deel dit bericht