Jubileum Running Center City Hanzeloop

Zutphen- Op 19 mei organiseert A.V. Hanzesport de Running Center City Hanzeloop. Dit jaar is het de 50e keer dat de Hanzeloop wordt gehouden. De eerste editie vond plaats in 1970 in het DWK-kwartier. Een paar jaar later verplaatste het evenement naar Warnsveld, waar jarenlang de halve marathon één van de aansprekende lopen in de regio was. Vanaf 2011 is de loop weer terug in Zutphen als City Hanzeloop.

Dit hardloop-evenement is inmiddels één van de grotere sportactiviteiten in Zutphen. Evenals vorige jaren verwacht de organisatie weer ruim 1000 deelnemers aan de start. Die start vindt plaats op de Zaadmarkt. Daar is ook de finish.

Het programma bestaat uit 5 onderdelen

11.30 uur: 1 km Aviko Jeugdloop

12.00 uur: 5 km J.v.d. Ploeg Dienstverlening

12.00 uur: 5 km KAB – bedrijvenloop

13.00 uur: 10 km Mazda Lenselink / Matz carwash– individueel

13.00 uur: 10 km Chiropractie Zutphen – bedrijvenloop

Jeugdloop

De jeugd loopt vanaf de start over de Zaadmarkt en Houtmarkt en gaat dan via het ’s Gravenhof naar de Martinetsingel. Via de poort onder de Drogenapstoren komen zij dan weer terug op de Zaadmarkt. Aan de finish ontvangen alle deelnemers een mooie jubileum herinnering en bovendien kunnen zij gratis een ijsje halen bij Talamini. Voor de snelste drie meisjes en jongens in vier leeftijdscategorieën zijn er ereprijzen te verdienen.

5 en 10 km lopen

De 5 en 10 km lopers gaan vanaf de Markt en het ‘s Gravenhof naar de Badhuisweg en daarna via de IJsseldijk naar de Zuidwijken. Daar is een mooi parkoers uitgezet over fiets- en wandelpaden.

Uiteindelijk komen de lopers dan via de Laan naar Eeme en de Tademasingel weer terug naar het centrum en de poort onder de Drogenapstoren naar de finish op de Zaadmarkt.

Het parkoers van de 5 en de 10 km. is door de Atletiek Unie gecertificeerd en dus exact

5 respectievelijk 10 km.

Bedrijvenloop

Op de afstanden 5 en de 10 km is het mogelijk om met een bedrijventeam mee te lopen.

Per team kan men met minimaal drie en maximaal vijf teamleden deelnemen.

Elk team ontvangt vijf startnummers inclusief de chips voor de tijdregistratie (de tijd van de drie eerst aankomende bij elkaar geldt als de aankomsttijd van het team) en tien consumptiebonnen, een persoonlijke herinnering en één leuke herinnering per team.

Live muziek

Halverwege het parkoers is een verzorgingspost ingericht. Daar worden de deelnemers door ’t Spult met vrolijke muziek aangemoedigd.

Parkoersrecords:

5 km Heren Edwin Slijkhuis Groningen 16.18 min. (2013)

5 km Dames Mariska Dute Borculo 17.42 min. (2018)

10 km Heren Maarten Seegers Groningen 33.09 min. (2016)

10 km dames Bezyt Asefa Zutphen 39.28 min. (2018)

5 km teams ITSatWork 50.07 min (2015)

10 km teams ArbeidsJuridische Dienst 1.56.47 min (2016)

Inschrijven

Inschrijven kan bij voor-inschrijving tot 17 mei via www.inschrijven.nl of www.hanzesport.nl.

Na-inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 10.00 uur tot 30 minuten voor de start in de tenten op de Zaadmarkt. Voor meer informatie, o.a. parkoerskaarten, op www.hanzesport.nl

woensdag 8 mei, foto door Theo Jansen

Deel dit bericht