Klarenbeek op het 10 over rood toernooi Beekbergen

Klarenbeek- 1 t/m 5 november jongstleden vond de 8e editie plaats van het Gerrit van Engeland toernooi. Strijdtoneel voor deze prestigieuze prijs was natuurlijk De Boerderij Beekbergen.

Met 8 man uit Klarenbeek mochten wij 1 november aantreden voor onze voorrondes. Lang naar uitgekeken want de sfeer en de organisatie bij De Boerderij Beekbergen zijn een begrip in onze regio. Uiteraard ging het wel om de knikkers, dus toen we mochten starten gingen we erop. Martijn Boerkamp die in de 1e voorronde mocht starten en was heel knap als 1e uit! In de 2e voorronde waren na 11 beurten verschillende van ons Klarenbeekers door naar de volgende ronde die avond. In deze ronde wisten Pieter Romijn en Antoon Pelgrim zich met wonderschone punten te plaatsen voor de zaterdag. Dat betekende dus 2 afgevaardigden van Klarenbeek in de halve finale, en kans op . . .

De finaledag was een echte happening, de gastheren en dames hebben zoals altijd iedereen weer uitstekend verzorgd. Zaterdag 5 november 16:00 uur; tijd om uit te vechten wie anno 2022 de beste 10 over rood speler van de Veluwe is. Een belangrijke titel want dat moeten we dan helaas ook weer een heel jaar horen, haha. Van onze Klarenbeekse toppers wist Pieter Romijn heel knap de finale te halen. Om vervolgens in de finale zelf met fantastisch spel in 5 (!) beurten als 1e uit te zijn! Van de overige spelers wist Theo Rakhorst ook de 10 benodigde punten te bemachtigen en werden we dus getuige van een heuse barrage. Eerst werd doorgespeeld om de nummer 3 te bepalen welke knap werd bemachtigd door Ron Huisman. Tijdens een bloedstollende barrage met echt hele knappe punten wisten zowel Pieter als Theo de afstoot te verzilveren waarbij Theo uiteindelijk 1 punt meer wist te behalen. Wat een mooie dag met 3 terechte prijswinnaars. Wij Klarenbeekers zijn trots op onze Pieter.

V.l.n.r.: Pieter Romijn (2e), Theo Rakhorst (1e) en Ron huisman(3).

woensdag 16 november 2022

Deel dit bericht