Knappe overwinning Onder-21 op De Graafschap O21

Regio- Na vijf achtereenvolgende nederlagen weet Onder-21 weer wat winnen is. Gisteren werd De Graafschap O21 met 4-0 verslagen door het oudste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Ook Onder-15 won opnieuw en stijgt op de ranglijst van Divisie 1A. Voor de overige jeugdelftallen vielen de resultaten minder goed uit.

Go Ahead Eagles Onder-21 kon voor het eerst sinds 20 januari weer punten bijschrijven in Divisie 1A. Tegen het hooggeklasseerde De Graafschap O21 behaalde de ploeg van Martijn Jongbloed een mooie 4-0 zege. In de eerste helft was Milan Berenschot al twee keer trefzeker. In het tweede bedrijf besliste Maxwell Rodrigues de wedstrijd en in blessuretijd kon Berenschot vanaf de stip zijn hattrick voltooien. Onder-21 heeft daardoor weer aansluiting gevonden in de strijd om lijfsbehoud, al blijft het vooralsnog op een zevende plaats staan.

Onder-13 verloor de IJsselderby van PEC Zwolle O13 en haakt voorlopig af in de strijd om het kampioenschap van Divisie 2D, waar de Zwollenaren nu zeven punten voorsprong hebben op de pupillen van Bram Meuwissen. Het begin was veelbelovend voor Onder-13, dat nog wel op een 1-0 voorsprong kwam via een eigen doelpunt. Desondanks ging het de rust in met een 1-3 achterstand. Uiteindelijk liep PEC Zwolle O13 uit naar een 1-4 zege.

Ook voor Onder-18 en Onder-14 viel er weinig te juichen. Het laatstgenoemde jeugdteam keek na 37 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan op bezoek bij Alphense Boys O14. Captain Esad Deniz schoot daarna nog wel twee keer raak, maar het bleek te weinig voor een resultaat: 3-2. De equipe van Patrick Kieftenbelt staat nog wel op de eerste plaats in Divisie 2A. Onder-18 verloor de gedeelde koppositie door met 3-0 onderuit te gaan bij De Graafschap O18. De ploeg van Jeroen Spies zakte in Divisie 3A naar de derde plek.

Onder-15 leeft op een roze wolk en won voor de derde keer op rij. Tegen ADO Den Haag O15 brak Adnan El Boujjoufi na een 0-0 ruststand de ban in de tweede helft. Yannick van Dijk verdubbelde die marge, waardoor na Sparta Rotterdam O15 en Ajax O15 ook de Haagse ploeg werd verslagen: 2-0. Het waren de eerste punten in eigen huis voor de ploeg van Peter Vogel, die nu de vierde plek inneemt in Divisie 1A.