Koersbalclub zoekt nieuwe leden

Voorst- De Koersbalclub Voorst - voor 60-plussers - zoekt nieuwe leden! Heeft u interesse, komt u dan eens een paar keer geheel vrijblijvend en gratis een gezellig middagje meespelen!

Koersbal is een balspel dat sterk lijkt op jeu-de-boules, maar in tegenstelling tot dit spel wordt hier gerold met grotere ballen, die bovendien met een afwijkende draai rollen. Daardoor is het voor een speler belangrijk om voor het rollen goed na te denken over de koers die de bal zal gaan volgen om uiteindelijk zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ (het doelballetje) te komen.

Koersbal wordt binnen gespeeld op een mat van 8 x 2 meter, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen. Het ene team speelt met vier zwarte ballen, het andere met vier bruine ballen. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel, dat in het begin nog als best lastig zal worden ervaren. Gelukkig leren de meeste mensen snel en ontstaat er een spannende strijd om zo dicht mogelijk bij het doel te komen.

Doordat koersbal geen zware inspanning vereist, kan de sport tot op hoge leeftijd worden beoefend.

In Voorst wordt dit spel elke donderdagmiddag informeel gespeeld in het Dorpshuis van 14.00 tot 16.00 uur, waar de spelers samen een leuk tijdverdrijf hebben en tegelijkertijd een competitieve sport beoefenen. Heeft u interesse? Aarzel dan niet en kom!!

Wilt u er eerst iets meer van weten, belt u dan naar: Lidy Hendriksen, tel.: 0575-501646.

woensdag 17 april

Deel dit bericht