Kom jij koersballen bij Trefpunt Duistervoorde?

Twello- Trefpunt Duistervoorde is DE ontmoetingsplek voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Elke maandagmorgen van 09.30 uur tot 11.30 uur is het mogelijk om daar, gratis, mee te doen met een lekker potje koersbal.

Kom daarom op 10 mei naar VHC Twello en ervaar hoe ook jij met bal en stick binnen korte tijd al indruk kunt maken. Hockeyervaring is helemaal niet nodig. Iedereen kan meedoen, nou bijna iedereen. Deze middag is namelijk boys only! Dus neem je vrienden, broers, buurjongens en neven mee en kom Urban Hockeyen! Ken je nog helemaal niemand? Kom dan zeker, je leert zo weer nieuwe jongens kennen. Met hoe meer we zijn, hoe gezelliger het wordt.

De middag is ingedeeld in leeftijdsgroepen: van 16.45-18.00 uur jongens van 7-8 jaar, 17.30-19.15 uur 10-11 jaar en om 18.15 tot 20.00 start de laatste groep jongens van 12 jaar en ouder. Wil je ons van tevoren wel laten weten (werving@vhctwello.nl) dat je komt? Dan kunnen wij daar rekening mee houden. We zien je graag, tot 10 mei!

Kun je niet op 10 mei, maar wil je wel een keertje zien hoe het er bij VHC Twello aan toe gaat? Kom dan lekker meetrainen en kijk of hockeyen ook leuk is voor jou de leeftijdsindeling van de training staat op de site. Natuurlijk kun je ook gewoon eens langs komen: onder het genot van een heerlijk kopje koffie, cappuccino of een ‘gezonde hap’ een hockeywedstrijd bekijken. VHC Twello geeft je een warm welkom. Hockey bij VHC Twello, gezond gezellig voor iedereen!

Wat is koersbal?

Koersbal is een balspel dat sterk lijkt op jeu-de-boules, maar in tegenstelling tot bij jeu-de-boules wordt gerold met grotere ballen, die bovendien een afwijking naar links of rechts hebben. Daardoor is het voor een speler belangrijk om voor het rollen goed na te denken over de koers die de bal zal gaan volgen om uiteindelijk zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ (het doelballetje) te komen. Koersbal wordt binnen gespeeld op een mat van 8 x 2 meter, waarbij twee teams van twee personen het tegen elkaar opnemen. Het ene team speelt met vier zwarte ballen, het andere met vier bruine ballen. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel, dat in het begin nog als best lastig zal worden ervaren. Gelukkig leren de meeste mensen snel en ontstaat een spannende strijd om zo dicht mogelijk bij het doel te komen. Ook zin in een lekker potje koersbal? Kom dan op maandagochtend van 09.30 uur tot 11.30 uur bij Trefpunt Duistervoorde, St. Maartenserf 85 in Twello. Voor eventuele vragen: trefpuntduistervoorde@gmail.com

woensdag 17 april

Deel dit bericht