Leden PPSV Bussloo afgevaardigd naar Gelderse Kampioenschappen

Bussloo- Tijdens de afgelopen periode hebben een aantal leden van PPSV Bussloo meegedaan aan de selectiewedstrijden voor de Gelderse Kampioenschappen.

Nadat onze leden al erg hun best hadden gedaan tijdens de eerst selectiewedstrijd in Loenen waren zij nu te gast op het Hunnekink Concours van PSV de Oortveldruiters. In de klasse B was er een eerste en tweede prijs voor Charell August met Fiorentino. Deze combinatie behaalde maar liefst een mega score van 226,5 punten! In haar andere proef behaalde zij ook een winstpunt. In de klasse L1 kwamen Rachel Diks met Doarkumpe Benmardi en Susanne Weijkamp met Hope-Feline aan start. Rachel behaalde in beide proeven een winstpunt. Susanne mocht een tweede prijs in ontvangst nemen. Ook in de klasse M1 wist Charell August winstpunten en prijzen te behalen. Ditmaal met haar paard Sensatie. In het M2 was er een prijs voor Sharita Dekany met Fabulous. Malissa Stouten met Montello wist met 187,5 punten ook een winstpunt te behalen en mocht in haar tweede proef met 193 punten de derde prijs in ontvangst nemen. Bij de pony`s mocht Jill Streppel met Schanebroek`s Chubby Lee de vierde prijs in ontvangst nemen in de klasse B met 201,5 punten.

Tijdens de Eerbeekse paard- en ponydagen kwamen een aantal van onze leden in actie tijdens de derde selectiewedstrijd. Sabine Linthorst reed haar pony Qatar Calipso naar twee winstpunten in de B dressuur. Jill Streppel met Schanebroek`s Chubby Lee kwam ook aan start in deze klasse en reed 181 en 194 punten wat goed was voor een derde prijs. In de klasse L1 dressuur voor paarden kwamen Susanne Weijkamp met Hope-Feline en Marlies Santing met Euforie S aan start. Beide reden ze één proef en wisselden elkaar goed af. Waar Susanne bij haar proef met 193,5 een derde prijs mee mocht nemen was er voor Marlies met 195,5 punten een tweede prijs. Montello onder Malissa Stouten wist met 201 het M2 te winnen. Sharita Dekany met Fabulous reed in deze klasse ook twee winstpunten. In de klasse Z1 was er voor Birgit Schut-Zwarts met Danny Boy een winstpunt. Bij het springen kwam Marlies weer in actie. Ook hier deed zij goede zaken. Met een foutloos parcours mocht zij een tweede prijs in ontvangst nemen in de klasse BB. In de klasse B springen behaalde zij tevens een winstpunt.

De laatste selectiewedstrijd werd verreden in Zutphen. Bij de pony`s was er in de klasse B een tweede en vijfde prijs met 206,5 en 197,5 punten voor Jill Streppel met Schanebroek`s Chubby Lee. Een winstpunt in deze klasse was er ook voor Sabine Linthorst met Qatar Calipso. In de klasse BB springen was er een eerste prijs voor Annabel van Tongeren met Star. Bij de paarden was er in de klasse B een eerste prijs voor Colette Bruin met Crossing Za Za. Deze combinatie wist maar liefst 220 punten bij elkaar te rijden. In haar tweede proef deed ze dit nog eens even dunnetjes over en behaalde een tweede prijs met 214 punten. In de klasse L1 kwam Susanne Weijkamp aan start met Hope-Feline. Zij behaalde 183,5 punten. In het M2 was er een eerste prijs voor Malissa Stouten met Montello. Zij behaalde 201 punten. Sharita Dekany met Fabulous wist ook een winstpunt te behalen in deze klasse.

In de klasse L1 dressuur heeft Susanne Weijkamp met Hope-Feline een ticket weten te bemachtigen voor de Gelderse Kampioenschappen. Malissa Stouten met Montello en Sharita Dekany met Fabulous hebben zich beiden geplaats voor de Gelderse Kampioenschappen M2 dressuur. Malissa mag zich tevens Kring Kampioen M2 dressuur bij de paarden noemen. Susanne is in de klasse L1 reserve Kring Kampioen geworden. In de klasse M2 is de titel reserve Kring Kampioen er voor Sharita.

Bij de pony`s staat Jill Streppel met Schanebroeks Chubby Lee reserve in de klasse L springen.

De Gelderse Kampioenschappen worden verreden op 5 augustus (pony`s) en 11 en 12 augustus (paarden) bij LR en PC de Heuvelruiters te Wezep.

woensdag 12 juli

Deel dit bericht