Magere overwinning voor SV Twello tegen Be Quick

TWELLO- Ruim 10 minuten voor het einde wist Max Smaal eindelijk 1-0 te scoren voor de thuisploeg. Daarvoor hadden de spelers van s v Twello meerdere malen de kans gehad om dit eerder te doen, maar keeper Lars Metselaar wist dat vaak te voorkomen. Met een gelijkspel had de thuisploeg zichzelf te kort gedaan.

Vanaf het begin was de thuisploeg vaak voor het doel van de gasten te vinden.

Al in de 3de minuut wachtte Yannick Gorter net iets te lang om de score te openen en niet veel later snelde Tim Evers iedereen voorbij. Gaf strak voor en Cihan Özer raakte de bal subtiel, maar de reactie van keeper Lars Metselaar was katachtig. Hij tikte de bal boven uit de hoek. Daarna kwam Be Quick meer in bal bezit zonder echt gevaarlijk te worden. Vooral op het middenveld speelde het spel zich af. Het spel werd er van beide kanten niet beter op gedurende de eerste helft. Pas pal voor de rust zagen we weer een vloeiende aanval van de thuisploeg. Jesse Knetsch trok de bal goed voor en Tim Evers had de mogelijkheid om te scoren, maar schoot hoog over. In de laatste minuut van de 1ste helft ging Jesse Knetsch alleen op de keeper af, maar deze redde knap met zijn been.

Ruststand 0-0 en daar had de thuisploeg zichzelf te kort meegedaan.

Na de rust een paar omzettingen vanwege het uitvallen van enkele spelers met blessures bij de gastheren. Dat was best weer even wennen. Keeper Jay Koster, die niet echt veel te doen kreeg, trapte een bal razendsnel uit en zette Jesse Knetsch alleen voor keeper Lars Metselaar. Jesse schoot hoog over. Even later testte Max Smaal de keeper uit Zutphen, maar deze stond precies op de goede plek. Mogelijkheden kregen de spelers van s v Twello voldoende. Yannick Gorter zag zijn schot met de voet gekeerd door Lars Metselaar, die daarna een schot van Cihan Özer knap onschadelijk maakte. Be Quick kwam in de 70ste minuut pas voor het eerst voor het doel van keeper Jay Koster. Net toen zij dachten meer grip op het spel te krijgen was het Max Smaal, die van de rand 16 meter de score opende. Daarna speelde de ploeg uit Zutphen alles of niets. Ze kregen best wat kansjes maar de echte scherpte ontbrak. Door de vele wisselingen en blessures werd er terecht wat tijd bijgetrokken door scheidsrechter H. ten Napel. Compliment voor de wijze zoals hij deze middag deze wedstrijd leidde.

Volgende week de wedstrijd in Apeldoorn tegen TKA. Aanvang 14.30 uur!