Matig spelend sv Twello morst punten tegen Eefde

Twello- Hoeveel kansen en mogelijkheden heb je nodig om te scoren? Eefde had er niet veel maar scoorde wel 2 maal. De thuisploeg had een veelvoud aan kansen en mogelijkheden maar wist slechts 2 keer te scoren.

Met 5 minuten had sv Twello al ruim voor moeten staan. In de eerste minuut drukte Sam Van Eck te slap af en keeper Quinn Remmelink greep prima in. Twee minuten later vergeet Tim Evers te scoren. Nee de mensen bij de thuisploeg waren niet scherp genoeg. Pas in de 14de minuut kon Tim Evers met wat geluk uit een corner 1-0 scoren. Was s v Twello nu beter bij de les? Echt niet. Met te veel mensen voor de bal bij de thuisploeg kon Mitch Elsman zo maar 1-1 scoren. Toch had s v Twello onmiddellijk weer moeten scoren maar spits Sam van Eck raakte geheel vrijstaand de bal totaal verkeerd. In de 35ste minuut dacht de hardwerkende Jan Stol te scoren maar hij zag zijn vlammend schot via de onderkant van de lat niet de lijn volledig passeren. Maarten Lutje Beerenbroek dan? Nee zijn puntertje ging na een mooie combinatie net naast. Ruststand 1-1. De gasten waren daar wel tevreden mee maar de thuisploeg echt niet.

Na de rust leek sv Twello beter bij de les maar de eerste kans was voor Eefde. Julian Wolf raakte de paal. Weer had de thuisploeg te veel mensen voor de bal. In de 54ste minuut gaf de sterk spelende Jurre Spanjers een voorzet op maat aan Nicky Eekhuis die knap binnenschoot 2-1. De spelers van s v Twello nu wakker en geleerd van het vorige? Vergeet het maar. Ze wilden de score opvoeren i.p.v. gecontroleerd te verdedigen. Zo kon Wouter Bakker in de 84ste minuut zo maar de 2-2 scoren. Zat er nog meer in voor Eefde? Maar goed dat keeper Steven Koopmans in de 89ste minuut een schot van Joost Alferink knap overtikte. Er was geen reden om veel tijd er bij te tellen en zo floot de goed leidende scheidsrechter M. Landman af. Genoeg om over na te denken voor de thuisploeg. Volgende week uit tegen Teuge. Aanvang 17.00 uur. Een volle week voor sv Twello om de puntjes op de i te zetten.