Matig spelend sv Twello speelt met moeite gelijk tegen Harfsen

Twello- Na een 1-2 ruststand mag sv Twello meer dan tevreden zijn met 2-2 als einduitslag. Waar is dat flitsende spel van sv Twello gebleven? Genoeg werk aan de winkel voor de volgende wedstrijd volgende week in Holten tegen Blauw Wit.

Het begon nog hoopgevend. Tim Evers kopte in de 3de minuut na een mooie voorzet van Max Smaal in het zijnet. De thuisploeg bleef aanvallen en dacht een ingooi te krijgen. Deze werd aan de tegenpartij gegeven en weg was de organisatie. Chiel Jimmink kon vrij opstormen en Jasper Klunder scoorde heel simpel 0-1. De thuisploeg bleef druk zetten maar de schoten van Masora Oraile en Tim Evers waren te zwak ingeschoten. Niet veel later kreeg Harfsen een vrije trap rand de 16 meter. Jasper Klunder schoot knap binnen, maar de reactie van keeper Steven Koopmans mocht er zijn. In de 22ste minuut werd Masora Oraile onjuist afgestopt binnen de beruchte lijnen. Terechte strafschop en Tim Evers liet de 1-1 aantekenen. Even later had een lobje van hem beter lot verdiend. Na een half uur spelen kreeg Harfsen een grote kans maar Luc Valkeman schoot voorlangs. Nadat Nicky Eekhuis van dichtbij te slap had ingeschoten kopte Jasper Klunder rakelings over. Pal voor de rust wist Harfsen wel te scoren 1-2. Ruststand 1-2 en daar had Harfsen ook meer recht op dan de thuisclub.

De eerste minuten na de rust waren voor de gasten. Tweemaal was Chiel Jimmink gevaarlijk maar keeper Steven Koopmans redde bekwaam. Geheel onverwacht viel de 2-2. Joris Maalderink gaf een mooie steekbal op Masora Oraile en hij scoorde knap de gelijkmaker. De linksbuiten van Harfsen bleef een plaaggeest voor s v Twello. Maar zijn schoten misten gelukkig nauwkeurigheid en waren ze wel op doel dan stond daar altijd keeper Steven Koopmans nog. Het spel van Harfsen was directer dan dat van de thuisploeg. De slag op het middenveld ging te vaak verloren (Jan Stol speelde daar knap) en te vaak werd de lange bal gehanteerd die vaak niet aankwam. Nee de tegenstander was feller. Harfsen dacht de 2-3 te scoren maar dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Er werd niet veel tijd bijgeteld door de goed leidende scheidsrechter Niek Ruiter uit Wezep. De thuisploeg zal deze zaterdag tevreden zijn met dit ene punt. Harfsen zal met een ander gevoel naar huis zijn gegaan.