Medailleregen voor Terwoldse Lyke Bellert

Terwolde- Het weekend van 9 en 10 juni zwommen de snelste minioren zwemmers van Gelderland in een finale tegen elkaar. Zij werden vanaf de tribune van De Koekoek in Vaassen aangemoedigd door een groot publiek. Onder hen stapte ook Lyke Bellert uit Terwolde op het startblok om tenminste een persoonlijk record te halen, maar liever nog haalde zij natuurlijk een mooie medaille. Dit pakte erg mooi uit. Zij won drie keer goud, op de 100 meter vlinderslag, de 200 meter wisselslag en de 100 meter rugslag. En er was twee keer brons, op de 100 meter vrije slag en de 400 meter vrije slag. Haar ploeggenoten van ZVV hadden ook een goed weekend met meerdere medailles. De estafette zorgde voor sensatie en werd een hele spannende race. Sem Beekhuis, Maud van der Hoeve, Lyke Bellert en Timo Bourgonje wonnen het brons op de 4 x 50 meter wisselslag.

Al met al waren de resultaten van de ZVV’ers goed voor een prachtige tweede plaats in de medaillestatistieken van de wedstrijd. Belangrijker nog was dat iedereen een mooie wedstrijd heeft beleefd en heeft kunnen racen tegen leeftijdgenoten van gelijke sterkte. De wedstrijd haalde gezonde spanning in iedereen naar boven en was voor de meesten een eervolle afsluiter van een intensief zwemseizoen. Voor Sem Beekhuis en Lyke Bellert wacht nog een bonuswedstrijd. Op 1 juli wordt de ‘Jaargangfinale’ gezwommen in het 50 meter zwembad van Dordrecht. In dit allerlaatste toernooi van het seizoen zullen de zwemmers onderling uitmaken wie de snelste minioren zijn van Nederland.