MEISJES TRIAS WINNEN VERRASSEND DERBY TEGEN DE VELUWE

Twello- Afgelopen zaterdag eindigde de eerste helft van de najaarscompetitie met een verrassende winst van de Trias meisjes in de hoofdklasse. Mayra Monincx, Nienke Wijnhout en Floortje Gerritsen wisten de derby tegen het tweede team van De Veluwe uit Apeldoorn met een 8-2 overwinning af te sluiten.

Na een ietwat stroeve start in de dubbel, won Nienke als eerste van de Apeldoornse kopman van de Veluwe na vijf spannende games met slechts twee punten verschil. De kopman die tot voor die wedstrijd nog ongeslagen was, moest daarna ook zijn meerdere bekennen aan Mayra en Floortje. Een tevreden coach over de wedstrijd: ‘Het was vandaag een hele mooie teamprestatie met vele hoogtepunten. De drie mooiste vond ik: de teamgeest, de strijdlust van Floortje en het laatste dubbel waarin Mayra en Nienke in een uitzichtloze situatie toch samen de oplossing vonden.’ Met deze prestatie zetten de meisjes een voorzichtige stap richting de landelijke competitie.

Ook de andere jeugdteams kwamen in actie dit weekend. Helaas verloor Trias 1 in de hoofdklasse met 1-9 van Staphorst. Alleen de kopman van het team kon een pot breken bij de tegenstander. Trias 3 in de 2e klasse en Trias 4 in de 4e klasse gingen nipt onderuit met respectievelijk 4-6 tegen HATAC 1 en 2-3 tegen De Veluwe 6. Het kersverse startersteam speelde spannende potjes tegen Twekkelerveld 3, maar kon dit niet het nog niet in winst omzetten. Op naar de tweede helft!

woensdag 20 oktober 2021

Deel dit bericht