Mooie winstpunten voor Oortveldruiters op eigen bodem

Empe- Vorig weekend vond bij PSV De Oortveldruiters het jaarlijkse Hunnekink concours plaats. Gedurende twee zonovergoten dagen zetten paarden en ruiters weer hun beste beentje voor om de felbegeerde linten in de wacht te slepen. Zaterdag begon het met dressuur. In de klasse Z1 maakte Paul Bouwmeester zijn debuut met ‘Heavenly’ en kon direct een sterke proef neerzetten, dit leverde hem niet alleen 222 punten op maar ook de eerste prijs.

In de klasse B ging die eerste prijs twee keer naar Anne Berndsen die met de Friesche merrie ‘Wealtsje fan ‘e witte peal’ vier winstpunten wist te behalen met 199,5 en 196 punten. In die tweede proef kon ook Tess Lammers met ‘Sagan Montlioux’ naar twee winstpunten rijden. Hanneke Brouwer haalde een winstpunt in de klasse M1 met ‘Copa Cabana’ .

Met vier ruiters tegelijk op synchrone wijze een goede proef neerzetten is echt een grote uitdaging. Toch slaagden alle viertallen, die in de middag aan de start kwamen, daarin. De viertallen van De IJsselruiters in Brummen, WWNA in Wenum Wiesel en Semper Fidelis uit Gorssel werden allen beloond met een heerlijke taart.

Voor de zondag werden de witte hekjes verruild voor kleurrijke hindernissen. Ook nu konden Oortveldruiters linten mee naar huis nemen. Bente Breukink werd met haar pony ‘Beukenoord’s Balorig’ eerste en tweede in de klasse 50 en 60 cm DE. Lisanne Corporaal bleef ook dubbel foutloos in het 80 cm DE met ‘Eikenhorst Marius’ wat werd beloond met de eerste prijs. Haar broer Xander startte met dezelfde pony in de 1.00m en ook hij bleef dubbel foutloos waarmee ook hij een tweede oranje lint mee naar huis kon nemen.

Bij de paarden bleven zowel Moniek van Donkersgoed als Tess Lamers foutloos in de 70 cm. Moniek mocht vanwege de hogere stijlpunten haar paard ‘Peanut’ het oranje lint omhangen. Sophie Buis kon voor het eerst een dubbel foutloos parcours in de klasse 90cm neerzetten met ‘On the House Suthempe’. Ook zij werd daarmee eerste. Jan van Ee had weliswaar een balkje met ‘Indy’ maar kon daarmee toch nog een winstpunt noteren in de klasse 1.10m.

Paul Bouwmeester reed naar zijn eerste winstpunt in de klasse Z1

Foto: Bianca Smies

woensdag 29 mei 2024

Deel dit bericht