Nacompetitie 1: ZAP - Eurobottle Voorwaarts

Twello- Met de enige echte Happybus mocht Eurobottle Voorwaarts deze zondag wederom op pad naar Breezand, maar nu voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie. De competitie heeft laten zien dat ZAP een geduchte en gelijkwaardige tegenstander is en Eurobottel tijdens deze wedstrijden moesten vechten voor de puntjes, wat tweemaal is gelukt. Helaas was keepster Suzanne ziek en moest zij aan het thuisfront de wedstrijd volgen, deze zou zonder twijfel spannend worden.

Na de lange rit in de bus konden het team en supporters zich gaan opladen voor de wedstrijd, welke om 14.45u van start ging. Eurobottle Voorwaarts stond goed in de startblokken, binnen 2 minuten stond het al 0-3 en overdonderen ze ZAP en ook henzelf een beetje. Van afstand en op de 6-meter wisten ze de ballen in het net van ZAP te krijgen, het begin was sterk. Ellen was vanuit het midden erg op dreef, ook uit de snelle tegenaanvallen konden we profiteren. De dekking van Eurobottle Voorwaarts stond daarnaast ook goed, ZAP kwam er moeilijk door en de stand was na 20 minuten 9-14 in ons voordeel. Op dit moment ging bij ZAP de knop om, hun linkerhoek kwam een aantal keer tot scoren en in onze aanval kregen we mandekking waardoor het bij ons ontregeld werd. Onze 5 tegen 5 situatie liep niet lekker en ZAP wist de score om te zetten van 9-14 naar 16-14. Via Alineke en Laura kwamen wij langszij, maar vlak voor tijd wist ZAP nog een treffer te maken dat de ruststand 17-16 maakte. Niks aan de hand, we hadden een goede eerste helft neer gezet en in de rust werden een paar afspraken gemaakt met betrekking tot de mandekking in de aanval en onze opstelling in de dekking. Dat ZAP gedreven was, was duidelijk, maar dat waren wij absoluut ook! In de tweede helft moest het gaan gebeuren. ZAP kwam goed uit de kleedkamer, zij deden wat wij in de eerste helft mee begonnen en onze keepster kon de bal uit het net halen: 19-16. Hierop werd omgeschakeld en werd er om en om gescoord, beide ploegen gingen gelijk op. Bij een stand van 23-22 na 15 minuten liep ZAP uit, via twee penalty’s en afstandsschoten vanuit de opbouwrij wisten zij een gat van 28-22 te slaan. Dit was een lastige fase voor ons omdat zowel de aanval als verdediging niet meer lekker liep, maar desondanks wisten wij dit om te zetten in energie en scoorden wij via Lizet en Alineke weer de aansluitingstreffer 28-27. Het publiek begon weer te joelen, want het was weer een wedstrijd. Helaas duurde deze toch net 4 minuten te lang, ZAP ging er in geloven toen zij de 30-27 maakten. Zij werden nog een tandje feller en in de aanval maakten wij fouten. In tegenstelling tot hen kwamen wij niet meer tot scoren ondanks dat we voor elke kans knokten. Het spel was gespeeld, en met een 33-27 eindstand werd er afgefloten. De eerste van de 6 wedstrijden is gespeeld, er kan nog van alles gebeuren. Supporters enorm bedankt voor het meereizen naar deze verre wedstrijd. Aankomende woensdag komt Bentelo op bezoek in Twello, van hen krijgen we het zeker niet cadeau en we hebben jullie steun nodig dus kom ons allen aanmoedigen om 20.00 uur in de Jachtlust.