Nederlaag voor V en L in de thuiswedstrijd tegen RDC

DE VECHT- Vandaag mochten de heren van V en L aantreden tegen RDC uit Deventer. Uit de afgelopen 2 wedstrijden werden 4 punten gepakt, waardoor de ploeg van Nico Nijhof met redelijk wat zelfvertrouwen de wedstrijd in kon gaan. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen vandaag. Al na een halve minuut spelen kreeg RDC echter gelijk al een corner, daardoor werd gelijk al duidelijk dat V en L geen goede start van de wedstrijd kende. De ploeg uit de Vecht kwam niet aan voetballen toe in de beginfase van de wedstrijd. De druk werd steeds groter op het doel van Arno Dolman. Al na ongeveer 10 minuten lag de bal achter hem in het netje.. Na deze 0-1 achterstand werd het spel er niet beter op bij de thuisploeg. Er werd vooral veel de lange bal gehanteerd, echter kwam deze tactiek niet uit de verf. Ongeveer 10 minuten later kreeg Stefan Kamphorst de bal, hij was 10 meter over de middellijn heen en zag de keeper wat ver voor zijn doel staan. Stefan probeerde met een mooie bal over de keeper het net te vinden, echter ging deze bal helaas naast. In het vervolg van de eerste helft kreeg RDC de beste mogelijkheden, maar de ploeg uit Deventer benutte zijn kansen niet. V en L mocht blij zijn met de ruststand van 0-1. Na de rust kwam er een ander V en L uit de kleedkamer, er werden veel meer duels gewonnen dan in de eerste helft. Het spel golfde wat meer op en neer. Toch was het RDC die de betere kansen kreeg, maar ze miste. Na 70 minuten besloot trainer Nico Nijhof om Joey van der Haar door te sturen naar het middenveld om iets te forceren. Hierdoor nam de thuisploeg risico door 1 op 1 te gaan staan achterin. Toch was het V en L die steeds meer aan ging dringen richting het doel van RDC. Een schot in de korte hoek van Stefan Kamphorst werd goed gepakt door de doelman van RDC. De ene na de andere aanval van V en L volgde, echter viel de bal steeds niet op de goede plek, of werd het uiteindelijke schot geblokt. De tegenpartij kreeg ook wel kansjes maar ook zij benutten ze niet . De stand bleef 0-1, waardoor V en L op de 8ste plaats op de ranglijst blijft staan.