Niels Klompjan Knikkerkampioen van de gemeente Voorst

Twello- De vierde editie van de officiële voorronde van het NK Knikkeren plaats op het Marktplein in Twello tijdens de Beweeg- en ontmoetingsmiddag van de gemeente Voorst. Ruim 50 kinderen verzamelden rond 13:00 uur op het Marktplein. Om 13:30 uur vond de feestelijke opening plaats door Wethouder Hans van der Sleen (Sport) en speelde een oefenpotje tegen één van de deelnemers. Deze deelnemers streden voor een finale ticket op 16 juni in Ouwehands DierenPark Rhenen en om de titel: Knikkerkampioen van de gemeente Voorst. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 8-jarige Niels Klompjan van de Martinusschool de titel te bemachtigen.

Finale

De finale was een spannende wedstrijd tussen Niels en runner-up Tim en lange tijd ging de stand gelijk op. Zowel Tim als Niels werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Niels de laatste knikker in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. Wethouder Harjo Pinkster (Onderwijs) reikte na afloop de prijzen uit. Niels verdiende een ticket naar de landelijke finale in Ouwehands DierenPark Rhenen op 16 juni en mocht een grote beker en gratis entreekaartjes voor zwembad De Schaeck in ontvangst nemen.

Niet alleen Niels viel in de prijzen. Ook Tim, de runner-up, en de nummers 3 Kiki en 4 Floris kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Voorst, plaatsten ook de top-16 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in Ouwehands DierenPark Rhenen.

Beweeg- en ontmoetingsmiddag

Naast de voorronde waren er nog tal van gratis activiteiten voor jong en oud. Vele jongeren, ouders, opa’s en oma’s wisten de weg naar het Marktplein te vinden. Menigeen wist zich te vermaken met de springkussens, een potje korfbal, de stormbaan, clinics kickboksen van Studio Geronimo, tennis van TC de Schaeck, penalty schieten met SV Voorwaarts, Zeker Bewegen en de fitcheck met Rolf Tijssen en een ronde door het dorp in de trein.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Voorst partner Albert Heijn Twello voorzag iedereen van fruit. Kar-ma Drink & M’eat me bood alle knikker deelnemers door JOGG Voorst beschikbaar gestelde smoothies en gezonde wraps aan. Alle aanwezigen konden hun bidon of flesje water vullen bij het mobiele watertappunt. Wederom een zeer geslaagde middag met spanning, gezelligheid en plezier.

Eerste plaats:

Niels Klompjan

8 jaar

Martinusschool

Tweede plaats:

Tim Grondel

7 jaar

Derde plaats:

Kiki Möckel

9 jaar

Vierde plaats:

Floris de Valk

9 jaar

woensdag 13 juni

Deel dit bericht