Nieuwe tenues Go Ahead Eagles: Ode aan voetbalhoofdstraat van Nederland

Welkom in de Voetbalhoofdstraat van Nederland! Dat is bij Go Ahead Eagles het thema van de tenuelancering ‘19/’20. Go Ahead Eagles speelt dit seizoen in tenues die samen een ode vormen aan de Vetkampstraat.

En dat is niet zomaar: het seizoen 2019/2020 is namelijk de 100e jaargang die de club speelt op de plek die sinds jaar en dag bekend staat als de Vetkampstraat. In de lanceringsvideo van de nieuwe wedstrijdtenues op www.ga-eagles.nl is er een hoofdrol weggelegd voor de supporters die samen de omgevallen stadionmuur in ere herstelden.

Jubileum
Zowel op het thuis- als uitshirt wordt melding gemaakt van het heugelijke jubileum dat Go Ahead Eagles dit seizoen viert. Daarnaast is de kleurstelling van het uittenue een ode aan de Vetkampstraat, met de gouden tinten voor dit ‘dubbelgouden’ jubileum. Het stijlvolle zwart-antraciete tenue krijgt een sportieve uitstraling met het grafische zigzagpatroon. Bovendien is het een subtiele verwijzing naar de adelaar.

Ornamenten
Op de linkerflank van de shirts prijken twee rood-gele ornamenten die onlosmakelijk zijn verbonden aan de Vetkampstraat. Allereerst de term ‘Home of Football’, die prijkend op de gietijzeren toegangspoort van het stadionterrein een belangrijk onderdeel vormt van het straatbeeld. Daarnaast het klassieke beeld van de adelaar op de bal, die onder meer na sluiting van de kassahokjes in de stadionmuur lange tijd op de panelen te zien was. Deze is ook terug te vinden op de klassieke kousen. Tevens is het gehele thuistenue voorzien van een subtiele, maar krachtige gele lijn op de onderkant van de short, in de omslag van de kous, aan de onderzijde van de mouw en in de ronde kraag.

Roots
Last but not least keert de Deventer skyline na een jaar afwezigheid weer terug op het thuisshirt van Go Ahead Eagles, ditmaal onderaan de rug. Met het thuisshirt keert Go Ahead Eagles sowieso terug naar zijn ‘roots’. Met uitzondering van seizoen 2018/2019 is het thuisshirt sinds 2014 rood met een gele, verticale baan in het midden. Zoals het shirt ook was in 1920 ten tijde van de verhuizing naar de plek die we nu kennen als de Vetkampstraat…

Pre-order
De tenues zijn vanaf heden te bestellen via een speciale pre-order (https://shop.ga-eagles.nl/collections/tenue-19-20). De bestellingen worden vanaf 10 juli verstuurd. Vanaf de Open Dag op zondag 14 juli zijn de tenues te koop in de Fanstore van Go Ahead Eagles (seniorenmaten vanaf maat 164/S: € 64,95; juniorenmaten: € 59,95).

woensdag 3 juli

Deel dit bericht