Nieuwjaarsreceptie Voorwaarts weer goed en gezellig

Twello- Afgelopen zondag 6 januari zat het clubgebouw weer bommetje vol. Veel leden, familie en vrienden waren aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van s.v. Voorwaarts. Deze omni-vereniging is opgericht in mei 1934 en bestaat dus nu bijna 85 jaar. Van die 85 jaar zijn twee leden al 70 jaar lid van de vereniging: Wim Huisman en Jan Horstink. Voor het eerst in de geschiedenis 70 jarige jubilarissen. En niet zo maar twee leden: zij deden en doen nog steeds vrijwilligerswerk voor de club. Prachtig. Maar vlak de andere jubilarissen ook niet uit: 25, 40, 50 en 60 jaar lid, met veelal naast het lidmaatschap ook als vrijwilliger een enorme verdienste voor de club.

Voorzitter

Na de opening door Arra Hulsebos en Jeroen Voor ’t Hekke richtte Kick Scholten als voorzitter van het Algemeen Bestuur het woord tot de aanwezigen. Kick: “Het gaat goed met de club. Financieel zijn we gezond en kunnen/moeten we beslissingen nemen over belangrijke zaken als organisatiestructuur, aanpassing van het clubgebouw en andere investeringen in de accommodatie. Samenwerking en afstemming met de Gemeente Voorst is daarbij heel belangrijk, gezien de ‘planologische ontwikkelingen’. Bij een omni-vereniging met 5 sportafdelingen en 2312 leden hebben we gezamenlijke en afdelingsgerichte wensen en doelen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar door het karakter van de club, de inzet en betrokkenheid van vele vrijwilligers kunnen we met een zeer positief gevoel Voorwaarts naar het 100 jarige jubileum van de club. Als Algemeen Bestuur willen we daarbij onze leden (jong/oud, man/vrouw) betaalbaar kunnen laten sporten op recreatief of prestatief niveau.”

Burgemeester

De heer Penninx toonde na de pauze zijn betrokkenheid en die van De Gemeente Voorst. Hij vertelde o.a. over zijn eigen rol als vader/opa van zijn sportende kinderen en over het belang van betrokken inwoners, buurthuizen en sportverenigingen. De Burgemeester volgt Voorwaarts en gaf met een knipoog aan wat meer vertrouwen in het kampioenschap van de Handbaldames 1 te hebben (met promotie naar het hoogste niveau in Nederland) dan in een kampioenschap van de hoofdselecties van de afdelingen Volleybal en Voetbal. Het jaar 2018 was voor de Gemeente Voorst een goed jaar en met veel vertrouwen en energie kijkt de burgemeester naar 2019. De verandering van het klimaat zal onze aandacht nodig hebben, zowel lokaal als nationaal en internationaal. En ten aanzien van de bouwplannen in de Gemeente Voorst gaf de heer Penninx perspectief voor s.v. Voorwaarts.

Huldiging en lid van verdienste

Tijdens de nieuwjaarsreceptie dus ook aandacht voor 35 jubilarissen. Zij werden met mooie woorden van en door Hans Deten, Ralph Tip en Cees van den Berg in het zonnetje gezet. Jan Horstink en Wim Huisman werden vanwege 70 jaar lidmaatschap met daarnaast vooral ook hun jarenlange rol als vrijwilliger benoemd tot “Lid van Verdienste”. Hieronder de opsomming van de jubilarissen.

25 jarige jubilarissen

afdeling Voetbal: Erik Klunder, Theo Timmermans, Pim Deten, Bart Pinkster, Rinus Voois, Stef Bloo, Gerwin Bonhof, Mark Driessen, Jan Fakkert, Ans Hulsebos, Stefan Siemerink, Henry Huidink, Harrie Weijn, Fabian Sonoto

afdeling Handbal: Mariska de Krosse, Susan Klein Swormink, Leonie Betting, Rianne van Huffelen

40 jarige jubilarissen

afdeling Handbal: Tonnie Stoffels-de Croon

afdeling Volleybal: Ted Rodel, Evi Buyink-Ebbink

afdeling Voetbal: Erik Oosterwegel, Edwin Blankhorst, Herman Bloo, Alfons oosterwegel, René Berendsen, Martin van Bers

50 jarige jubilarissen

afdeling Voetbal: Jos Hulsebos, André van Niel, Gert Sparreboom, Ben van Bussel

60 jarige jubilarissen

afdeling Voetbal: Paul van de Steeg, Harry Pol

70 jarige jubilarissen

afdeling Voetbal: Jan Horstink, Wim Huisman

woensdag 9 januari

Deel dit bericht