Ongeslagen ‘thuisscore’ voor Eagles-jeugdteams in Twello

Twello- Uit en thuis was afgelopen zaterdag een wereld van verschil voor de jeugdteams van Go Ahead Eagles. Waar de rood-gele talenten op vreemde bodem puntloos bleven, daar stapten Onder-14, Onder-15 en Onder-16 op sportpark Zuiderlaan in Twello ongeslagen het veld af.

Go Ahead Eagles Onder-13 weerde zich afgelopen weekeinde kranig in het duel met Ajax O13-2. In Amsterdam ging het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles zelfs met een 0-1 voorsprong rusten door een doelpunt van Sven Berkhoff. In de tweede helft zorgden drie treffers van de hoofdstedelingen echter alsnog voor een 3-1 zege voor Ajax O13-2, dat eerder dit seizoen in het bekertoernooi ook al met 0-5 te sterk was voor het team van O13-trainer Martijn Jongbloed.

Op sportpark Zuiderlaan in Twello stond voor Go Ahead Eagles Onder-14 een competitiewedstrijd tegen Almere City FC O14 op het programma. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de Flevolanders in de tweede helft op een 0-2 voorsprong. Go Ahead Eagles O14 toonde echter veerkracht en kwam via treffers van Jayden Jankie en Junior Bosman (strafschop) alsnog langszij: 2-2.

Ook Go Ahead Eagles Onder-15 had zaterdag te maken met een tegenstander uit de westelijke randstad. Met Ingrid de Croon (adviseur Sport & Bewegen van de gemeente Voorst) als aandachtig toeschouwer langs de lijn won het team van O15-trainer Jip Ellenbroek met 2-1 van AFC O15. Rami Gtari zette Go Ahead Eagles O15 op voorsprong, waarna de Amsterdammers langszij kwamen. Eser Gürbüz kroonde zich tot matchwinner door de winnende treffer op zijn naam te zetten.

Een overwinning zat er afgelopen weekeinde niet in voor Go Ahead Eagles Onder-18. Op bezoek bij FC Den Bosch O18 keken de mannen van trainer Tristan Berghuis al in de rust tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft scoorde ook Go Ahead Eagles O18 via Mats Klein Poelhuis (3-1), waarna de Bosschenaren de marge weer vergrootten tot drie (4-1). Na doelpunten van Bruno van den Dungen, de Brabantse gastheer en opnieuw Van den Dungen werd het uiteindelijk 5-3 in de provinciehoofdstad van Noord-Brabant.

Een 3-0 ruststand stond er afgelopen zaterdag ook op het scorebord in Twello, waar Go Ahead Eagles O16 via twee doelpunten van Nesher Meulenbroek en één treffer van Yesser Abdelkamel op voorsprong was gekomen tegen Fortuna Sittard O16. Daar bleef het niet bij, want ook na rust slaagde Meulenbroek er opnieuw in om doel te treffen, evenals Cem Eroglu, waardoor de eindstand werd bepaald op 5-0.

Competitieprogramma Go Ahead Eagles Voetbalopleiding (zaterdag 16 oktober)

Sportpark Zuiderlaan, Twello:

Go Ahead Eagles O21 – VVV-Venlo O21 (13:30 uur)

Go Ahead Eagles O18 – FC Eindhoven O18 (11:30 uur)

Go Ahead Eagles O13 – Alphense Boys O13 (11:30 uur)

Uitwedstrijden:

Willem II O16 – Go Ahead Eagles O16 (13:00 uur)

FC Den Bosch O15 – Go Ahead Eagles O15 (13:15 uur)

woensdag 13 oktober 2021

Deel dit bericht