Onmachtig Activia leidt nederlaag in Broekland

TWELLO- Op deze waarschijnlijk laatste mooie zomerdag van 2016 moest Activia aantreden bij Broekland. Trainer Hulshof kon geen beroep doen op de geblesseerde spits Coen Kolkman; collega spits Michiel Mikkers genoot van een korte vakantie en Leroy Fernandez had ‘s morgens zijn eerste competitieminuten van het seizoen in het tweede elftal gemaakt.

Verder was ook Niels Achtereekte nog altijd niet wedstrijdklaar en zo miste Activia nogal wat mensen. Gevolg hiervan was dat Zemir Mujic vandaag een linie doorschoof naar de aanval waardoor Frank Oosterwegel startte op het middenveld. Helaas liep Zemir al heel snel een liesblessure op, waardoor er opnieuw geschoven moest worden. Uiteindelijk was dit misschien te veel, maar ook met de mensen die nu in het veld stonden had er beter gespeeld moeten en kunnen worden dan nu gebeurde.

Activia speelde echter een zeer matige wedstrijd en moest na 90 minuten afdruipen met een kleine nederlaag. Daar zag het in het eerste half uur nog niet naar uit: de wedstrijd kabbelde voort en er gebeurde weinig in de strafschopgebieden. Activia kreeg de grootste kans via Wouter Klein Velderman die iets te bescheiden besloot om breed te leggen vanuit een kansrijke positie waar een schot op doel veel logischer was. De ploeg liet zich echter uit het spel halen door een aantal vreemde beslissingen van de scheidsrechter die de hele middag geen sterke indruk maakte. In de 42e minuut kwam de bal opeens bij een volledig vrijstaande aanvaller van Broekland aan de linkerzijde van de Activia defensie en deze rondde beheerst af. In de minuten die nog volgden tot de thee had de voorsprong eenvoudig verdubbeld kunnen worden omdat Activia het kwijt was. De Broekland Voorwaartsen slaagden er echter niet in om nogmaals de trekker over te halen.

Na rust slaagde Activia er nauwelijks in om te domineren; in sommige fases werd de thuisploeg wel onder druk gezet maar het ging toch allemaal te slordig en de noodzakelijke scherpte ontbrak. Bart Wippert kreeg na een dieptepass van Guus Leerkes een levensgrote kans maar miste in de 1 op 1 met de keeper. Later kon Arco Bergman (vroeg ingevallen voor Zemir) van dichtbij inkoppen maar wist de doelman de bal met meer geluk dan wijsheid te keren. Al met al was het echter te weinig en gewoon niet goed genoeg. Broekland had in de counter veel ruimte om de wedstrijd te beslissen maar ontbeerde de kwaliteit om het goed uit te spelen. Daardoor eindigde het in een uit Activia oogpunt teleurstellende 1–0 nederlaag waardoor de ploeg voorlopig pas op de plaats moet maken in de 4e klasse H.

woensdag 28 september 2016

Deel dit bericht