Onne Verheul Nederlands Kampioen

Op 8 juni was in Neerijnen de kwalificatie voor de Hippiade (Nederlands Kampioenschap) mennen. Op deze natte en zeer winderige dag lukt het Onne Verheul, uit Klarenbeek uitkomend voor Deventer ’85 in Schalkhaar, niet zich direct te plaatsen voor de Hippiade. Hij stond wel als eerste reserve geplaatst. Gelukkig werd hij als nog opgeroepen om deel te nemen.

Dus afgelopen zaterdag werd zijn mooie 18 jarige schimmel Kompas Gerwin ingeladen om in Ermelo te gaan strijden in de vaardigheid klasse ZZ. De hoogste klasse die je kunt rijden.

Hij was die dag als een van de laatste deelnemers aan de beurt. Er stond een lang en uitdagend parcours op hem te wachten met 20 kegelpoorten. Er moest een gemiddelde snelheid gereden worden van 15 km/uur. Voor Onne was het twee menners gelukt om dit parcours binnen de tijd en foutloos af te leggen. Hij wist dus wat hem te doen stond. En in een zinderende rit legde hij het parcours foutloos af in 157 seconden. De maximum tijd stond op 162 seconden. Dit had hij dus perfect getimed.

Pas 2 uur later begon de barrage. Onne ging als laatste van zijn klasse van start. Zijn beide concurrenten hadden allebei een balletje laten vallen op oxer nummer 18. Onne wist dat hij foutloos en snel moest zijn om het kampioenschap weer op zijn naam te schrijven.

In een tijd van 92 seconden kwam hij foutloos over de finish en werd hij voor de derde keer Nederlands kampioen in de vaardigheid.

Kompas Gerwin werd door deze overwinning voor de 5de keer Nederlands Kampioen. Deze 18 jarige topper is al vanaf zijn 4de jaar in bezit van Onne Verheul en deed deze keer voor de 8ste keer mee aan de Hippiade. In die 8 keer werd hij 5 keer Nederlands Kampioen.

Je kunt je voorstellen dat Onne Verheul ontzettend trots is op deze mooi schimmel.

woensdag 18 september

Deel dit bericht