Ooievoorstoernooi ondanks vele regen weer een feest voor deelnemers en publiek

Voorst- Een geweldig tennisfeest. Dat was de 2022-editie van het Ooievoorstoernooi bij de Voorster Tennisclub (VTC) aan de Beelelaan in Voorst. Er waren maar liefst 126 deelnemers en de toernooicommissie moest alle zeilen bijzetten om de 136 wedstrijden allemaal ingepland te krijgen. Daarin slaagde zij wonderwel.

Renée Bossenbroek van de toernooicommissie: “We hadden zelfs nog een gelegenheidsduo. Gerald van Luttikhuizen en Jan Pieter van Vliet, die elkaar vooraf niet kenden, hebben samen in de herendubbel 7 gespeeld, omdat Johan Tempert en Seno Albers geblesseerd raakten.”

Twee gezichten

Het toernooi kende qua weersomstandigheden duidelijk twee gezichten. Waar het in het eerste deel van de week zonnig en warm was, viel het weekend grotendeels in het water. Noch de deelnemers noch de organisatie lieten zich hierdoor uit het veld slaan. De banen bleven ondanks de grote hoeveelheden hemelwater prima bespeelbaar.

Behalve van veel spannende wedstrijden konden de toeschouwers op alle speeldagen genieten van heerlijke versnaperingen die dankzij diverse sponsoren door de enthousiaste barvrijwilligers konden worden geserveerd. Een onbetwist hoogtepunt was de feestavond op vrijdag. Guido van Heuvelen, muzikant én tennisser uit Voorst, speelde heerlijk gevarieerde sets en zorgde daarmee voor een uitgelaten sfeer tot in de kleine uurtjes.

De finaledag van het Ooievoorstoernooi begon zondag al om negen uur en in de uren daarna werd duidelijk wie zich dit jaar de winnaars van het populaire toernooi van de VTC mochten noemen. Veel deelnemers komen vanaf zaterdag weer in actie tijdens het Jo Barendsen Hemeltjen Makelaardij toernooi bij Tennisvereniging De Hoven.

Uitslagen Ooievoorstoernooi 2022:

HE6 1. Edwin Gutknecht, 2. Hans ten Boom

HD6 1. Erik Brinkman en Bennie Wagenaar, 2. Job van Bosheide en Ferry van Til

DD6 1. Nathalie van Thiel en Nanda Dolman-Hes, 2. Helga en Jolanda Hogenkamp

GD6 1. Job van Bosheide en Nicole Bossenbroek, 2. Ryan Krimp en Marinka Bosboom

HE7 1. Raymond Linthorst, 2. John Tichelaar

HD7 1. Rob Tempert en Aron de Haan, 2. Ron Berendsen en Arold Mol

DD7 1. Lianne Gerdes-Van der Heijden en Femke van der Meulen, 2. Gerda Willems en Margreet Bossenbroek

GD7 1. Jos Hiddink en Petra Hiddink-Boekema, 2. Maaike en Ronald Bennink

HE8 1. Marc Saalmink, 2. Jurriaan Ekkers

DE8 1. Wendy Olivier 2. Anita Visscher

HD8 1. Joost van Dongen en Jurriaan Ekkers, 2. Niels Nijkamp en Igor Steneker

DD8 1. Vera Makkink en Ilse Sluiter, 2, Fiona Sterling en Anita Visscher

GD8 1. Roel van Wely en Suzan van der Linde, 2. Rowin Wiggers en Michelle van Emous.

woensdag 21 september 2022

Deel dit bericht