Oud prof en huidig talent enthousiast over Olympia’s Tour

REGIO.- Oud prof wielrenner Henk Lubberding en huidig talent Bram Leerkes zijn beiden enthousiast over de Olympia’s Tour die op 18 oktober in de gemeente Voorst door hun dorp loopt.

Henk Lubberding: door mijn straat, hoe bijzonder vind ik dat!

Henk Lubberding vertelt enthousiast: “De Olympia’s Tour door de straat waar ik woon! Hoe bijzonder vind ik dat, want voordat ik prof werd was Olympia´s Tour dè koers in Nederland. Alle nationaliteiten deden mee. Ik zelf reed destijds in 1976 voor de paarse brigade van Erp Tegels uit Brabant”.

De Olympia’s Tour wordt dit jaar door de gehele gemeente Voorst gereden. Henk Lubberding: “Een prachtig visitekaartje voor zowel de gemeente Voorst als de provincie Gelderland. Olympia´s Tour heeft het de afgelopen jaren erg moeilijk gehad. Gelukkig konden ze het hoofd boven water houden, want deze koers is te belangrijk voor de renners in aanloop naar de profs. Ik wens de gehele organisatie veel succes toe en natuurlijk de renners een sportieve strijd!”

Bram Leerkes: te gek dat ik hier in Twello het startsein mag geven!

Bram Leerkes is een talentvolle wielrenner uit Twello in de categorie ‘junioren eerste jaars’ voor wegwielrenners. Bram startte zijn wielercarrière op 8 jarige leeftijd in categorie 2. In de volgende categorieën liet hij een constante groei zien en fietste hij zich regelmatig in de prijzen. En ook in het tijdrijden is Bram succesvol. Helaas kwam hij dit jaar, tijdens de driedaagse van Roden, onfortuinlijk ten val en verbrijzelde hij zijn sleutelbeen en brak hij zijn pols. Zijn herstel verliep gelukkig zeer voorspoedig na twee operaties. En Bram heeft alweer een aantal koersen gefietst. Voor zijn tweede jaar bij de junioren heeft Bram gekozen voor een overstap van het Merida Adelaar Development Team uit Apeldoorn naar Willibrord Wil Vooruit in Rucphen, zodat hij zich verder kan ontwikkelen naar een mogelijke profcarrière. De weg naar de top is lang en vergt ook voor Bram heel veel toewijding en energie, maar dat alleen is niet voldoende. Daarom heeft hij voor het materiaal een aantal sponsoren: Profile Hafkamp Twello, Guido en Willem Berends en hoveniersbedrijf Isidorushoeve. Mede door deze ondernemers kan hij op hoog niveau presteren. De verwachting is dat Bram Leerkes in de toekomst nog veel van zich laat horen: “Ik vind het te gek dat de Olympia’s Tour door de gemeente Voorst trekt en ik hier in Twello het startsein mag geven. Ik hoop over een paar jaar zover te zijn, dat ik zelf aan de Olympia’s Tour mee kan doen, dat is wel mijn streven!”, aldus een enthousiaste Bram Leerkes.

woensdag 11 september

Deel dit bericht