“Oude” Vierhofsteden gevoel terug bij eerste editie Twellolands VHT

Twello- Men neme 160 volleybalteams; ruim 1000 aanwezigen; 40 volleybalvelden; een podium; live muziek; 1700 liter bier; ruim 1000 cocktails; lekker eten; een hoop gezelligheid en mooi weer en je krijgt een beetje het beeld van de eerste editie van Twellolands VHT. Het “nieuwe” volleybalfestival dat voortbouwt op een jarenlange geschiedenis en traditie van het Vierhofstedentoernooi in Twello.

Na de laatste editie van het Vierhofstedentoernooi is een nieuwe enthousiaste crew aan de slag gegaan met nieuwe ideeën en nieuwe energie om een top-event te organiseren. Eerder zijn 3 van deze crewleden geïnterviewd door deze krant, waarbij duidelijk werd dat er toch wel meer komt kijken bij de organisatie dan vooraf gedacht. Nu, een week na het toernooi, kan de balans opgemaakt worden en concludeert de Twellolands VHT-crew dat het elk uur van voorbereiden waard is geweest.

“Wat een sfeer”, “een ouderwets gevoel”, “wat was dit gaaf”, “ik word er emotioneel van als ik dit allemaal weer zie”. Een paar van de vele uitspraken die deelnemers hebben geuit. Natuurlijk, het weer heeft zeker bijgedragen aan het succes van dit toernooi, echter doet dat tekort aan alle andere activiteiten die georganiseerd waren.

Lerarentoernooi
Op vrijdagavond 10 juni waren de scholen aan de beurt. Eerst de kinderen uit de gemeente Voorst (die allemaal het Regenboogijsje van Pleun mochten ontvangen en georganiseerd door Voorst Actief), in de avond de leraren zelf. Voor het eerst werd een lerarentoernooi gekoppeld aan dit volleybalevent en het werd gelijk een groot succes. Met 30 teams, zowel uit het basis-, voortgezet-, als MBO, kwamen de teams uit Twello en omstreken. De overwinning ging uiteindelijk naar de Martinusschool (Twello) die voor het eerst de Twellolands VHT-cup heeft mogen ontvangen. Dat die een paar uur later door een andere school al was “ontvreemd” geeft aan hoe graag elke school met de wisselbeker naar huis wilde gaan.

Zon, volleybal, live muziek en eten & drinken
Op zaterdag 11 juni stond het vervolg van het toernooi gepland. Met bijna 110 teams was het volle bak aan de Laene in Twello. Met behulp van “mobiele velden” kon er eindelijk ook weer op “veld 2” gevolleybald worden. De eer was aan heren- en dames hoog om hier gebruik van te maken. Vanaf 15.00 uur ging het volleybalgevoel steeds meer over in een festivalgevoel doordat zanger Wieger op “Mainstage” de mensen ging opwarmen met zijn muziek. Gitaartje, goede stem, kortom: echt het festivalgevoel. Zanger Benny zorgde vervolgens voor de Nederlandstalige hits, waarna Coverband Flavour de avond afsloot als slotact. Om 22.00 uur eindigde Twellolands, waarna er rustig opgeruimd kon worden en nagepraat werd over deze 1e editie.

Twellolands VHT 2023
Met een kleine slag om de arm kan aangegeven worden dat Twellolands VHT 2023 gehouden gaat worden op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni 2023. De crew zit alweer boordevol ideeën voor de volgende editie en alle deelnemers kunnen binnenkort een feedbackformulier verwachten waarbij ook zij hun ideeën kunnen geven om van het event een nog groter succes te maken.

woensdag 22 juni 2022

Deel dit bericht