Overtuigend V en L Dames 1 neemt sterk revanche

De Vecht- Na een nipte nederlaag 2 weken geleden, stond er wederom een wedstrijd tegen PAX op het programma. Vlak na zonsopkomst moest V en L al verzamelen om op tijd in Hengelo te arriveren. Ondanks dat de wekker zo vroeg ging, begon V en L sterk aan de start. Na 6 minuten was het al raak. De keepster van PAX schoot slecht uit en de bal belandde bij Femke Koldenhof. Zij gaf de assist op Nadieh Heijmeriks die snoeihard met links afdrukte, 0-1. In de 14e minuut zag Femke dat de keepster te ver voor de goal stond en behendig schoot ze de bal over de keepster heen, 0-2.

V en L had duidelijk de overhand maar in de 24e minuut was daar een klein slippertje. Laura Bouwmeester veroorzaakte een (discutabele) penalty. Mirte Overvelde zat in de goede hoek, maar de bal was buiten haar bereik, 1-2. V en L pakte de draad weer op, won de duels op het middenveld en was scherp bij de omschakeling. Er werden mooie combinaties gemaakt en zo ontstond ook de 1-3. Esmay Schimmel legde de bal klaar voor Femke Koldenhof en zij rondde beheerst af. V en L stond vandaag als een hecht team te voetballen en PAX kreeg geen seconde rust om het eigen spel te spelen. De arbitrage probeerde PAX daarmee nog iets te helpen, maar dat mocht niet baten. In de rust werden er complimenten uitgedeeld maar wel met een waarschuwing: “intensiteit hoog houden, anders komen ze terug”. PAX kon echter geen sterke comeback op de mat leggen. Ze creëerden weinig kansen en V en L bleef aan de winnende hand. In de 64e minuut legde gelegenheidsspits Sylvia Bouwmeester de bal klaar voor (women of the match) Femke die wederom op de juiste plek stond en de bal binnenkopte, 1-4. Even later deed Sylvia een duit in het zakje. De keepster van PAX stond slecht gepositioneerd en met een afstandsschot werd zij verrast, 1-5. Er is nog een doelpunt van V en L onterecht afgekeurd en er is een penalty gemist, maar met een eindstand van 1-5, is V en L dik tevreden.