Overtuigende winnaars open Voorster kampioenschap schaken

Voorst- Afgelopen week was de slotronde van het Open Voorster Schaakkampioenschap. De Voorster Schaakclub kan met trots terugkijken op een geslaagd toernooi. Met 51 deelnemers uit de wijde omgeving was het evenals voorgaande jaren weer een goed bezet toernooi. Als er iet negatiefs te noemen valt, is het gebrek aan spanning. Dit is natuurlijk ook de klasse van de betreffende schakers. De wisselbeker was dit jaar een prooi voor Fokke Jonkman.

De graag geziene gast wist het toernooi voor de 5e maal te winnen. Vol op de aanval schakend, was de winst van 5 partijen op rij voor hem. De Voorster favorieten Michiel Jansen en Jeroen Bosch waren onder meer zijn slachtoffers. Hierdoor was de slotronde niet meer belangrijk, maar behield hij wel zijn ongeslagen status met een remise tegen Marcel Kraaijkamp.

In de B-poule wist Ron Brachten dit huzarenstukje te evenaren. Ondanks dat het stuk voor stuk spannende partijen waren, was hij immer de laatst lachende. In de slotronde behield hij zijn ongeslagen status met een remise tegen Marco Beerdsen. Henri Jansen werd 2e met 4,5 punt en promoveert hierdoor naar de A-poule.

In de C-poule verraste Esther Konijnenberg vriend en (enkel spreekwoordelijk) vijand. Het OVK werd voor haar de climax van een uitmuntend seizoen. Door een hele rij schakers met een hoge rating te verslaan stond zij met het ingaan van de slotronde ook op 5 punten. In de slotronde trof zij Lex Wattez. Hij kan ook terugkijken op een geslaagd toernooi. Zijn remise tegen Esther was voldoende voor de 2e plaats en promotie naar de B-poule. Meer info: www.voorsterschaakclub.nl

woensdag 13 juni

Deel dit bericht