Overtuigende zege sv Twello tegen Klarenbeek

TWELLO.- De eerste thuis wedstrijd voor de competitie heeft s v Twello zeer overtuigend met 6-1 gewonnen tegen Klarenbeek. Iedereen was er na afloop van overtuigd dat de overwinning dik verdiend was. Vanaf de aftrap was de thuisploeg nadrukkelijk aanwezig. Al in de eerste minuut had Yannick Gorter de hoek voor het uitkiezen. Hij raakte de lat. Een waarschuwing voor de gasten! Zeker. Even later passeerde Job Bruntink zijn directe tegenspeler en schoot heel knap 1-0 binnen. Klarenbeek deed via een vrije trap van Roy Zweverik wat terug, maar Jay Koster ranselde de bal onder uit de hoek. In de 5de minuut een strakke voorzet van Leon Brouwer maar Jordi Weijn kwam een teenlengte tekort. Daarna was Klarenbeek iets meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. In de 21ste minuut een snelle aanval van de thuisploeg over vele schijven via Max Smaal, Joris Maalderink en Job Bruntink. Deze laatste had zelf kunnen scoren. Hij gaf de bal aan Yannick Gorter, die tegen de keeper aanschoot. Joris Maalderink schoot de terugkomende bal wel in het doel 2-0. In deze periode was Klarenbeek duidelijk de onderliggende partij. De thuisploeg kreeg vele mogelijkheden maar benutte die niet. Aanvallend had Klarenbeek weinig in te brengen daar de verdediging van s v Twello zeer overtuigend voetbalde. Frank Wijnbergen, Frank de Croon, Edward Achtereekte en de jeugdige Pascal Klein Velderman speelden sterk. n de 41ste minuut werd een sublieme counter zeer mooi en snel uitgevoerd. Alleen door een overtreding kon de deze gestopt worden. Yannick Gorter krulde de vrije trap subtiel over de keeper van Klarenbeek heen 3-0. Op slag van rust had Joris Maalderink moeten scoren maar hij schoot tegen keeper Milan Hulleman van Klarenbeek aan. Ruststand 3-0 en dat was volkomen verdiend.

Na de rust liet de thuisploeg de touwtjes iets vieren. Klarenbeek kwam wat opzetten maar echt gevaarlijk werden ze niet. Na ruim een uur spelen gaf Max Smaal een prachtige pass op Yannick Gorter en de afronding mocht er zijn 4-0. Halverwege de tweede helft gaf Max Smaal een heel slimme pass aan Nicky Eekhuis. Hij schoot evenwel tegen keeper Milan Hulleman aan. Omgekeerd deed Max Smaal het beter op een voorzet van Nicky Eekhuis 5-0. Even deed Klarenbeek via Roy Zweverik iets terug maar dan staat keeper Jay Koster er altijd nog. Ook Wietse Veldhuis en Timo Hulleman stelden Jay Koster op de proef. Schitterend hoe hij die ballen pakte. Op een kopbal van Rutger Pijnappel was hij kansloos 5-1. OP het middenveld zetten Jorden Roeterd en Jurre Spanjers nog één keer een tandje bij. Kregen weer meer balbezit en zo werd Max Smaal in stelling gebracht. Keeper Milan Hulleman kan de bal alleen maar gehoord hebben 6-1. Onmiddellijk daarna floot de goed leidende scheidsrechter J. Mielard uit Apeldoorn af. Met 6-1 won sv Twello van Klarenbeek. Terechte uitslag. Volgende week uit tegen Groen Wit in Apeldoorn. Aanvang 14.30 uur.