Peanuttoernooi U8/U10 Basketball sv Twello

Twello- Zaterdag 2 maart deed de jongste jeugd van sv Twello Basketball mee met een Peanuttoernooi in Urk. De jongste jeugd U8 (onder de 8 jaar) en 10 (onder de 10 jaar) speelt nog geen competitie maar overal in het land worden Peanuttoernooitjes georganiseerd. Bij ieder toernooi staat een ander thema centraal. Dit keer was het wie de leukste mascotte had. Dus met een grote lieveheerstbeestje in sv Twello-tenue gingen we naar Urk.

Na een kwartiertje warming-up wat eindigde met een tikspel, had iedereen het warm. Als eerste stond de Spring-up op ons programma. Deze worp/techniek kenden we niet. Maar al snel bleek waarom: er stond een springkussen waar we op mochten, samen met nog een team. Alleen zij gingen maar heel kort omdat ze anders te moe zouden worden. Hierna begon de wedstrijd. Deze duurden twee keer zes minuten. De jongens van sv Twello speelden goed over, konden elkaar uitstekend vinden en de bal ging ook regelmatig in de basket. Ook bij de tegenpartij, dus het werd een leuke strijd. Hoewel de stand niet bij werd gehouden, wisten de kinderen van SV Twello wel dat ze hadden gewonnen. Ook de tweede en derde wedstrijd speelden ze met veel enthousiasme, plezier en vooral ook samen. Nu wisten ze ook te vertellen dat ze hadden gewonnen. Toen mochten ze de Lay-ups doen. De eerste 9 werden zo achter elkaar ingegooid, zonder dat iemand hem miste. Dat is echt superknap. Bij bal 11 die ook raak was, hadden we al de meeste in vergelijking met de teams die waren geweest. We wisten er uiteindelijk 26 (!!!) te scoren. Toen de laatste wedstrijd nog. We waren al zo in overwinningsstemming dat ook deze met goed spel werd gewonnen. Wie er de meeste wedstrijden had gewonnen, werd niet genoemd. De mooiste mascotte hadden we ook niet. Maar wel de meeste Lay-ups. We gingen met een prachtige chocolademedaille naar huis. Alhoewel, deze hadden de kinderen voor ze thuis waren al lang op.

Denkt u of uw kind na het lezen, wat leuk basketball, dat wil ik ook. Kom dan een keer meetrainen op zondagochtend van 9.30 uur tot 10.30 in de sporthal van de Zuiderlaan. Dan traint de jongste jeugd, zowel jongens als meisjes, van 6 tot 10 jaar (de teams U8 en U10) van SV Twello. Of je komt op maandag en/of donderdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. Dan traint de jeugd van 9 tot 12 jaar. (U10 en U12). Ook kunt u een bezoekje brengen aan onze website www.svtwello.nl/basketball.

woensdag 20 maart

Deel dit bericht