Prima opening van het seizoen voor selectiegroepen SV Twello Dans

Twello- Op zaterdag 3 februari stond voor de selectiegroepen van sv Twello Dans de eerste wedstrijddag van het seizoen op het programma. Al vroeg in de ochtend (7.30 uur) vertrokken de eerste groepen richting Harderwijk. Voor de A-, B- en C-selectie was dit een oefenwedstrijd als opmaat naar de voorrondes van het NK in april. Voor de D-selectie was het extra spannend, want voor hun categorie was het een plaatsingswedstrijd en werden de eerste finaleplekken al verdeeld!

De D-selectie mocht het spits afbijten, niet alleen als eerste wedstrijdgroep van SV Twello maar ook van de dag en het seizoen! De zenuwen van deze jonge meiden verdwenen als sneeuw voor de zon toen de muziek aan ging. Met veel plezier en enthousiasme lieten zij hun dans aan de jury en het publiek zien. Als eerste aan de beurt zijn betekent ook heel lang wachten op de prijsuitreiking. Tegen 12.15 uur was de uitslag daar: De meiden behaalden een gedeelde 2e plaats met hoge punten. Met nog twee plaatsingswedstrijden te gaan en concrete feedback van de jury, gaan de meiden de komende weken hard aan de slag om hier en daar nog wat te verbeteren.

Daarna was het de beurt aan de A-selectie. Deze groep komt voor het eerst uit op het hoogste niveau en hebben de afgelopen maanden in de trainingen al heel veel geleerd. Ook deze oefenwedstrijd vormde een mooi leermoment en de meiden weten nu waar ze nog aan moeten werken. Doordat zij de enige deelnemer waren in hun categorie, mochten zij de 1e prijs in ontvangst nemen.

De B- en C-selecties mochten in het middagprogramma de vloer op. Beide groepen behaalden een 2e plaats met mooie punten die zeker perspectief bieden. De komende weken wordt er nog hard getraind om overal de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Aankomende zaterdag staat voor de A-, C- en D-selectie alweer de volgende wedstrijd op het programma, namelijk het Oost-Nederlands Kampioenschap in Almelo.

woensdag 7 februari

Deel dit bericht