Racetalent Niels Timmermans: eerste race, eerste podium

Twello- Bij zijn eerste officiële autorace ooit, heeft Niels Timmermans (18) uit Twello direct een podiumplaats behaald. Bij de PTC Racing Cup op het Circuit van Assen kwam het racetalent samen met teamgenoot Wessel Haverkamp aan de start van twee races. Beiden behaalden in hun eigen race de derde plaats in het rookie-klassement voor nieuwkomers. De podiumplek is een droom die uitkomt, maar voor Niels is dit nog maar het begin.

Voor zijn eerste officiële race op het roemruchte circuit van Assen, kwam Niels Timmermans goed voorbereid aan de start. Direct na het behalen van zijn racelicentie ging hij als instructeur aan de slag bij RaceSensation. Door autosportliefhebbers te begeleiden bij hun eerste meters in een raceauto deed hij in korte tijd veel circuitervaring op. Die kwam goed van pas toen hij in Assen in zijn perfect geprepareerde Toyota Aygo van Lohuis autosport met startnummer 28 stapte, een auto die hij nog niet kende. Niels: ”In de vrij trainingen draaide het vooral om het ‘kennismaken’ met de auto en het realiseren van een snelle set-up. Dat verliep allemaal naar wens. In de kwalificatie was ik misschien een tikje te gretig, waardoor ik wat foutjes maakte en geen perfecte ronde kon rijden. Daardoor moest ik starten vanaf de 19e plek.”

De opmars
Bij de start van ‘zijn’ race verloor Niels een paar plaatsen, maar hij bleef rustig: de finishvlag zou pas 40 minuten laten vallen. Onder meer door slim gebruik te maken van de slipstream van voorliggers rukte hij gestaag verder op. Het resultaat: een derde plaats in het rookie-klassement en een dertiende plaats overall. In de eerste race van het weekeinde wist teamgenoot Wessel deze positie ook veilig te stellen. Niels daarover: “Deze resultaten zijn beter dan we hadden durven dromen. Vooraf dachten we vooral dat we tijdens deze eerste race veel zouden leren. We hebben inderdaad waardevolle ervaring opgedaan, maar het podium was de kers op taart, die we niet hadden verwacht.”

Het vervolg
Volgens Niels smaken de goede resultaten naar meer: “Het doel is om het PTC Racing Cup-seizoen af te maken. Er volgen nog meer races in Assen én op misschien wel het meest uitdagende circuit ter wereld: Spa-Francorchamps in België. Het is heel simpel: om dat te kunnen realiseren, hebben we financiële ondersteuning nodig. Daarom ben ik zo blij dat Wessel en ik ons in Assen in de kijker hebben gereden. We hebben laten zien dat we voor de hoogste tredes kunnen gaan. Daarmee bieden we ook sponsors in de meeste letterlijk zin van het woord een aantrekkelijk podium.”

Niels Timmermans en Wessel Kamp.

woensdag 12 juni 2024

Deel dit bericht