Regioselecties meidenvoetbal bij Voorwaarts

Twello- Zondag 29 oktober was de 2e training van de regioselecties van “Meidenvoetbal academie regio Deventer” bij Voorwaarts @deLaene. Zowel meiden in de MO-13 als de MO-15 leeftijd trainden die middag op de velden aan de Kerklaan. In het totaal zullen er dit seizoen tien trainingen plaatsvinden bij verschillende clubs in de regio.

De MO-13 meiden trainden onder leiding van Aat Booy en Kim Achtereekte, die zelf in de MO-19 speelt bij Voorwaarts. De MO-15 werden begeleidt door Marijn Roelofs en Laura Sanna. Zopndag was de 1e training waarin getraind werd met de definitieve selectie, waarbij ook 4 Voorwaarts meiden zitten. Bij de MO-13 zijn dit Aylin Hasic en Nikki Hulsebos en bij de MO15 Guusje Groot Koerkamp en Lina Teering. Voor onze meisjes een mooie uitdaging, kans om te groeien en een ervaring die ze weer mee kunnen nemen naar hun eigen teams.

Het is mooi om te zien hoeveel voetbaltalent er bij de meiden teams en de gemengde teams in de regio rondloopt. De doelstelling van deze regioselecties is dan ook om de clubs te ondersteunen in het verbreden van het aanbod aan de talenten door middel van deze trainingsmiddagen. Deze trainingen zijn een aanvulling op het aanbod dat de club biedt. Voorwaarts is een van de clubs die, samen met een aantal andere clubs, heeft meegedacht over het verbreden van het aanbod aan de talentvolle voetbalmeiden waaruit uiteindelijk de “Meidenvoetbal academie regio Deventer ” is ontstaan. Vanuit dit initiatief zijn deze regioteams en trainingen zijn ontstaan. De organisatie is nog bezig om breder te kijken naar talentontwikkeling voor voetbalmeiden in de regio en ook de meisjes die net buiten deze selecties vallen, maar wel behoefte aan uitdaging hebben, wat extra’s te kunnen gaan bieden in de toekomst.

Binnen Voorwaarts bekijkt de technische commissie welke plek het beste is voor het niveau van de meisjes, waarbij natuurlijk het voetbal plezier een belangrijk punt is, en daarnaast bekijkt de club ook wat ze binnen de eigen club kan bieden aan talentvolle meisjes.

Voor meer informatie over meidenvoetbal bij Voorwaarts kunt u informatie vinden op de website: http://www.voorwaartstwello.nl/voetbal/dames_en_meiden/

woensdag 8 november

Deel dit bericht