SC Klarenbeek vrouwen heeft gemakkelijke middag in Hoogeveen

KLARENBEEK- Zaterdag 16 november moesten de vrouwen op bezoek bij VV De Weide in Hoogeveen,de hekkesluiter van de 1e klasse. Na een wat teleurstellend gelijkspel de week ervoor moesten de punten mee naar huis genomen worden. De wedstrijd werd een éénzijdige vertoning. Een sterk verdedigend De Weide welke alleen op zoek was naar een snelle counter. Maar de kansen voor de tegenstander waren zeer beperkt. Daarentegen kon Klarenbeek het grootste deel van de wedstrijd een enorme druk op de verdediging van De Weide behouden.

De 0-1 lag dan ook vrij snel achter de keeper in het netje. En het zag er naar uit dat de middag normaliter gemakkelijk zou verlopen omdat met de rust de 0-3 werd bereikt.

Deze middag was vooral een hoogtepunt voor de gelegenheidsspits Kim Heuvelink. Ze wist er in totaal vier te maken. Daarmee schiet ze omhoog op de topscoorders lijst.

Een zware domper was het uitvallen van Liset van Dijk. De vleugelaanvalster werd binnen een paar minuten tot 2x toe middels een harde tackel onderuit gehaald. Dit betekende dan ook dat ze de wedstrijd niet kon vervolgen en van het veld gedragen moest worden. Het ziet er dan ook zeer twijfelachtig uit of ze de komende weken nog inzetbaar is.

De Weide kwam na de rust wel met goede intentie uit de kleedkamer en zette druk op de verdediging van Klarenbeek. Het resulteerde in een tegengoal omdat de scherpte even ontbrak. Maar zowel Marieke Mulder als Britt Peters wisten nog een doelpuntje mee te pikken. Na de zesde van Klarenbeek was er nog een uitval van De Weide welke een doelpunt opleverde. De eindstand werd dan ook 2-6.

Komende zaterdag spelen de vrouwen thuis om 14.00 uur tegen ASC uit Dalfsen. Ook een tegenstander uit het rechtse rijtje. Maar ondanks dat Klarenbeek op de 2e plek staat is het weer een wedstrijd waar de voorbereiding deze week van belang is om zaterdag de punten in Klarenbeek te houden. Trainer Jan Ligtenberg heeft waarschijnlijk weer wat te puzzelen om een fit basis team aan de aftrap te brengen.